Μαΐου 11, 2021

Η 45η Εθνοσυνέλευση ήταν το Κοινοβούλιο με την βραχύτερη ζωή στην πρόσφατη ιστορία της Βουλγαρίας

 Σε λιγότερο από ένα μήνα, οι 240 βουλευτές πραγματοποίησαν 8 συνεδριάσεις. Λόγω της πανδημίας , ορισμένοι βουλευτές δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν σε καμία συνεδρίαση και ορκίστηκαν διαδικτυακά στην τελετή έναρξης. 

Η εξαιρετικά σύντομη ζωή της 45ης Εθνοσυνέλευσης χαρακτηρίστηκε από μια τεράστια δόση λαϊκισμού. «Αυτό αποδεικνύεται από τον τεράστιο αριθμό, άνω των 70, νομοσχεδίων που υποβλήθηκαν, ενώ δεν έγινε καμία προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης».Και τα έξι κόμματα στο κοινοβούλιο μετέτρεψαν τη νομοθετική δραστηριότητα σε προπαγάνδα και σε προεκλογική εκστρατεία ,

Από όλα αυτά τα προεκλογικά νομοσχέδια, μόνο ένας νόμος ψηφίστηκε .Ο Εκλογικός Κώδικας, 

 «Η πιο σημαντική αλλαγή, κατά τη γνώμη μου, είναι η δημιουργία της πρόσθετης εκλογικής περιφέρειας «Εξωτερικό», που απομένει να αποφασιστεί πόσες έδρες θα εκλέγοντα από αυτήν . Η πολιτειολόγος Τατιάνα Μπουρουτζίεβα δήλωσε ότι σπό τη Βουλγαρική Στατιστική Υπηρεσία της είπαν , ότι οι Βούλγαροι στο εξωτερικό θα καταμετρούνται στις εθνικές απογραφές της αντίστοιχης χώρας στην οποία μένουν. 

Η κ.Τατιάνα Μπουρουτζίεβα περιμένει ότι η 46η Εθνοσυνέλευση θα είναι ακόμη πιο πολύχρωμη, και, πιθανόν, θα αυξηθεί ο αριθμός των κομμάτων τα οποία θα ξεπεράσουν το όριο του 4% για να μπουν στο κοινοβούλιο. Αναμένεται επίσης μια αλλαγή στην κατανομή των εδρών στις τρεις πρώτες θέσεις: «Υπάρχει μια πολύ σοβαρή ομάδα ηλικιωμένων ατόμων, άνω των 65 ετών, που δεν πήγαν στις κάλπες και που τώρα θα μπορούσαν να το κάνουν, και αυτό θα οφελήςσει το Σοσιαλιστικό Κόμμα. Υπάρχει η πιθανότητα όλα τα κόμματα να χάσουν η να κερδίσουν λίγες ψήφους, αλλά μάλλον δεν θα είναι κάτι σημαντικό σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών. 

 Οι στάσεις και τα κίνητρα δεν αλλάζουν τόσο εύκολα, Δεν έχουμε ακόμη δει ποια συμπεράσματα έχουν βγάλει οι πολίτες από το έργο του και από τη μοναδική, για τη Βουλγαρία, κατάσταση, να μην σχηματίσει κυβέρνηση, αλλά είναι πολύ δύσκολο να προβλεφθεί», είπε η πολιτειολόγος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου