Απριλίου 28, 2021

Ο Κούρτι αρνείται να συναντηθεί με τον Βούτσιτς στις 11 Μαΐου

 

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου  Αλμπίν Κούρτι δήλωσε ότι δεν θα παρευρεθεί στη συνάντηση της 11ης Μαΐου με τη Σερβία, η οποία ανακοινώθηκε από τον Ύπατο Εκπρόσωπο   Ζοσέπ Μπορέλ, τονίζοντας  ότι δεν θα μπορούσε να παρευρεθεί σε μια συνάντηση για την οποία δεν είχε επιβεβαιώσει προηγουμένως τη συμμετοχή του.

Ο Κούρτι ανακοίνωσε ότι θα πάει ξανά στις Βρυξέλλες για ένα  δείπνο εργασίας με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων.

«Δεν θα συμμετέχω σε αυτήν τη συνάντηση για την οποία δεν έχω επιβεβαιώσει τη συμμετοχή μου εκ των προτέρων. Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι θα ερθω στις Βρυξέλλες για ένα μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο που θα επιβεβαιωθεί από τον Μπορέλλ, στο οποίο θα παρακαθίσουν οι ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων. Η επίσκεψη που έχουμε εδώ για δύο μέρες βρίσκεται στο πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων, χρειαζόμαστε ακόμη πιο ενισχυμένες σχέσεις και συναντήσεις της περιοχής πριν ξεκινήσουμε το νέο κεφάλαιο διαλόγου που θα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένο ακόμη και με αρχές επειδή δεν το κάνουμε. έχουν την άνεση για νέες αποτυχίες ", είπε ο Κούρτι.

Μίλησε επίσης για τα εμβόλια, σημειώνοντας ότι σε συναντήσεις είχε ζητήσει συνεργασία σε αυτό το θέμα. «Γνωρίζουμε ήδη ότι θα έχουμε την άφιξη 95 χιλιάδων νέων εμβολίων τον Μάιο και χρειαζόμαστε περισσότερα από αυτό, και συζητάμε με τους εταίρους πώς να πάρουμε τα εμβόλια γρηγορότερα, ώστε να μπορούμε να τα επιστρέψουμε αργότερα λόγω αυτού όχι μόνο για δημόσια υγεία της χώρας μας αλλά και για την ιδιωτική οικονομία είναι απαραίτητη η άφιξη της διασποράς κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς εξαρτάμε τόσο πολύ από αυτούς. Έτσι για την υγεία και για την οικονομία. "Το έχω συζητήσει επίσης με τον Βέλγο πρωθυπουργό και άλλους αξιωματούχους", είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου