Φεβρουαρίου 28, 2021

Επί τροχάδην

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η Ρεπούμλικα Σερπσκα γιόρτασε την 29η επέτειο από την υιοθέτηση του πρώτου Συντάγματος της, μιας από τις σημαντικότερες συστατικές πράξεις, οι οποίες αποτελούσαν το θεμέλιο για τη δημιουργία της, Ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Νεντέλικο Τσουμπρίλοβιτς δήλωσε ότι το Σύνταγμα της Ρεπούμλικας Σερπσκα , που εγκρίθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1992, είναι το θεμέλιο της έννομης τάξης και ότι όλες οι αξίες που κληρονόμησε η κοινωνία και οι πολίτες της βασίζονται σε αυτό. 

 ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΡΆΓΕΒΟ, Ο Δήμαρχος του Ανατολικού Σεράγεβο λιούμπισα Τσόσιτς δήλωσε ότι η 28η Φεβρουαρίου 1992,η ημέρα που εγκρίθηκε το πρώτο Σύνταγμα της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, στέκεται περήφανα στην ιστορία του σερβικού λαού δίπλα-δίπλα με την 9η Ιανουαρίου, και ότι ο εορτασμός αυτών των δύο ημερομηνιών είναι υποχρέωση του σερβικού λαού. 

 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Όσο είναι πιο σημαντικό για κάποιους να γιορτάζουν τον πόλεμο,και όχι την ειρήνη, δεν θα υπάρξει νόμος για τις κρατικές αργίες δήλωσε ο αντιπρόεδρος της της Βουλής των Λαών Νίκολα Σπίριτς. .

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του SNSD Σερτζαν Μαζάλιτσα είπε ότι το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Βοσνίας Ερζεγοβίνης την 1η Μαρτίου 1992 ήταν παράνομο και και ότι ο μουσουλμάνος Αντιπρόεδρος της Ρεπούμπλικας Σέρπσκα Ραμίζ Σάλκιτς πρέπει να ερωτηθεί γιατί κανείς δεν ζητά την ευθύνη του κόμματός του για τη διοργάνωση αυτού του παράνομου δημοψηφίσματος που ήταν η αιτία του πολέμου. 

 ΒΟΡΕΙΑ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ.Ένας 24χρονος Αλβανός επιτέθηκε σε Σέρβο με μαχαίρι κοντά στην Τεχνική Σχολή στη Βόρεια Μιτρόβιτσα δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου της Βόρειας περιοχής, Μπράνισλαβ Ράντοβιτς.

ΑΝΤΡΙΤΣΓΚΡΑΝΤ. Ο σκηνοθέτης Εμίρ  Κουστουρίτσα ανακοίνωσε ότι αποφάσισε με βαριά καρδιά να ζητήσει  το Τμήμα Γλώσσας και Λογοτεχνίας της SANU να διαγράψει το όνομα και το επώνυμό του από τον των υποψηφίων Ακαδημαικών και τους ευχαρίστησε για τον ανακηρύξαν υποψήφιο 
ΓΙΑΣΕΝΟΒΑΤΣ. Ο  Πατριάρχης Σερβίας Πορφύριος δήλωσε  ότι θα ήταν καλύτερο να σιωπήσουμε και να προσευχηθούμε στο Γιασένοβατς, το μεγάλο χώρο εκτέλεσης των  Σέρβων ο οποίος αποτελεί επίσης ιερό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου