Δεκεμβρίου 25, 2020

Μαυροβούνιο: Το Δημοκρατικό Μέτωπο ζήτησε από τον Κριβοκάπιτς να ανακαλέσει την απέλαση του Σέρβου Πρεσβευτή

Το Δημοκρατικό Μέτωπο κάλεσε τον Πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς να ανακαλέσει την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης για απέλαση του Πρεσβευτή της Σερβίας στο Μαυροβούνιο, Βλάντιμιρ Μπόζοβιτς, και να διαβάσει προσεκτικά τους κανονισμούς και να διασφαλίσει ότι είναι αποκλειστικά στη δικαιοδοσία της κυβέρνησης. 
Το Δημοκρατικό Μέτωπο δήλωσε ότι ο Κριβοκάπιτς, σεβόμενος το συμφέρον των πολιτών και της οικονομίας του Μαυροβουνίου, θα πρέπει να συστήσει στον υπουργό Εξωτερικών Τζώρτζε Ραντούλοβιτς για να αποσύρει την απόφαση για απέλαση του Μπόζοβιτς. «Εάν το Μαυροβούνιο επιθυμεί την ανάκαμψη του τουρισμού και της οικονομίας, εάν επιδιώκει να οικοδομήσει σχέσεις καλής γειτονίας, αυτό είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει η νέα κυβέρνηση χωρίς καθυστέρηση» δήλωσε το Δημοκρατικό Μέτωπο , και προέτρεψε τον Κριβοκάπιτς να διαβάσει προσεκτικά τους κανονισμούς για να κατανοήσει ότι ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς δεν έχει δικαιοδοσία σε ό,τι αφορά την απόσυρση της απόφασης για απέλαση του Μπόζοβιτς. 
\«Αυτή είναι αποκλειστικά αρμοδιότητα της κυβέρνησης, δηλαδή του υπουργείου Εξωτερικών», δήλωσε το Δημοκρατικό Μέτωπο.

Εν τω μεταξύ από την Μητρόπολη του  Μαυροβουνίου ανακοινώθηκε ότι οι σχεδιαζόμενες αυτοκινητο-λιτανείες για την παραμονή  νέου έτους γύρω από το Κοινοβούλιο δεν έχουν την ευλογία της εκκλησίας

Οι ανακοινώσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα υπάρξουν αυτοκινητο-λιτανείες δεν προέρχονται από την Εκκλησία ούτε έχουν την ευλογία της, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης. Πηγές της Μητροπόλεως έλεγαν  ότι δεν βλέπουν κανένα λόγο να οργανώσουν εκδηλώσεις αυτού του είδους, δεδομένου ότι οι κρατικές αρχές εργάζονται τώρα για την τροποποίηση του νόμου για την ελευθερία της θρησκείας.

«Αυτές τις μέρες, τα επιδημιολογικά μέτρα είναι σε ισχύ που μας υποχρεώνουν να φροντίσουμε για την υγεία των αγαπημένων μας προσώπων», ανέφερε η δήλωση που κατέληξε λέγοντας «είθε η γέννηση του Ιησού  που θα εορταστεί σύντομα, να φέρει ειρήνη και καλή θέληση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου