Δεκεμβρίου 02, 2020

Σερβία: Μόνο το ένα πέμπτο των κατοίκων του Βελιγραδίου είναι πρόθυμο να κάνει το «καλό»αμερικανικό εμβόλιο. 7.919 τα νέα κρούσματα και 52 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους

 Τις τελευταίες 24 ώρες , στη Σερβία, ελέγχθηκαν 22.069 δείγματα από τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί 7.919 νέα κρούσματα της λοίμωξης από τον Κορωνοϊό.  

Η Θετικότητα των τεστ είναι 35,9%.  

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι 52 ασθενείς που επασχαν από τη λοίμωξη έχουν χάσει τη ζωή τους. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας, υπάρχουν 270 ασθενείς συνδεδεμένη με αναπνευστήρες.  

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούσιτς ανακοίνωσε ότι οι πρώτοι ασθενείς θα εισαχθούν στο νέο νοσοκομείο Κορωνοϊού στη Μπαταΐνιτσα, κοντά στο Βελιγράδι το αργότερο την Παρασκευή το πρωί. Σε τέσσερις μήνες, χτίσαμε ένα υπέροχο νοσοκομείο. Η Σερβία θα νικήσει τον Κορωνοϊό», δήλωσε . Το νέο νοσοκομείο θα έχει 200 κρεβάτια εντατικής θεραπείας και 500 στην Αυξημένη φροντίδα.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία των αρχών, 4.472 μαθητές και 4.046 εργαζόμενοι έχουν μολυνθεί από τον Κορωνοϊό σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σερβία.  

Μόνο το ένα πέμπτο των κατοίκων του Βελιγραδίου είναι πρόθυμο να λάβει το αμερικανικό εμβόλιο σύμφωνα με την «Πολίτικα» που δημοσίευσε τα αποτελέσματα μελέτης που διενεργήθηκε από το Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

Στις σερβικές κοινότητες στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν διαγνωστεί 79 νέα κρούσματα και ένας ασθενής Τα νέα κρούσματα είναι από την Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα 17, το Ζβέτσανιν 13, Λεποσάβιτς 10, Ζούμπιν Πότοκ 13, επτά από την Γκρατσάνιτσα και την Γκιλάνεκάθε εξι από την Κοσόβσκα Καμένιτσα, τρία από το Λίπιανιν Στο νοσοκομείο στη βόρεια Κοσόβσκα Μιτρόβιτσα, νοσηλεύονται 67 ασθενείς και στο Κλινικό Κέντρο της Νις δύο. Υπάρχουν 1.047 ασθενείς σε απομόνωση στο σπίτι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου