Νοεμβρίου 30, 2020

Επί τροχάδην

 ΣΟΦΙΑ. «Δεν υπάρχει Μακεδονική μειονότητα στη Βουλγαρία . Τι είδους Μακεδονική μειονότητα πρέπει να υπάρχει στη Βουλγαρία;» είπε ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας σε συνέντευξή του στην «Frankfurter Allgemeine Zeitung». «Η μόνη χώρα που θα ήθελε ακόμη περισσότερο από τη Γερμανία,  να ξεκινήσουν  ενταξιακές συνομιλίες με τη γειτονική μας Δημοκρατία, είναι η Βουλγαρία, αλλά με έκπληξη είδα ήταν ένα πρόσφατο ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Βουλγαρία που έθεσε το ζήτημα της φερόμενης μειονότητας της Μακεδονίας στη Βουλγαρία». είπε και τόνισε «Δεν υπάρχουν Μακεδόνες  στη Βουλγαρία». ‘Ααντί να έχουμε μια θετική συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πορεία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, προχωρούμε τώρα σε μια εντελώς διαφορετική συζήτηση. Πρέπει να πω ότι ανησυχώ πραγματικά για αυτές τις εξελίξεις» είπε ο Μπορίσοφ.

 ΚΟΣΟΒΣΚΑ ΜΙΤΡΟΒΙΤΣΑ . Ο Μίλαν Ραντόγεβιτς είναι νέος δήμαρχος της Βόρειας  Κοσοβσκα Μιτροβίτσα. Ο υποψήφιος της Σερβικής Λίστας έλαβε  το 89,86% των ψήφων στις χθεσινές  πρόωρες εκλογές, σύμφωνα με τα πρώτα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η  Κοινοβουλευτική Ομάδα των μουσουλμάνων και Κροατών Σοσιαλδημοκρατών απογόνων της Ένωσης Γιουγκοσλάβων Κομμουνιστών , κατέθεσε στο Κοινοβούλιο   της Βοσνίας Ερζεγοβίνης δέση τροπολογιών του Συντάγματος που μεταξύ άλλων, προβλέπουν η Προεδρία να αποτελείται από έναν Πρόεδρο  και δύο αντιπροέδρους, και ο Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών  να είναι ο Πρωθυπουργός . Οι Σέρβοι αντέδρασαν και δήλωσαν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα για υιοθέτηση αλλαγών στο Σύνταγμα και ότι δεν υπάρχει συναίνεση τουλάχιστον δύο λαών και μιας οντότητας.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Διευθυντής της Σερβικής Αστυνομίας Βλαντίμιρ Ρέμπιτς δήλωσε  ότι πρέπει να γίνουν τα πάντα για να αποτραπεί η παράνομη μετανάστευση και να μην επιτραπεί η μετακίνηση μεταναστών στη Σερβία που  προκαλεί δυσφορία στους πολίτες.

 ΤΙΡΑΝΑ. Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα δήλωσε ότι η συγκρότηση  κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής για την έκθεση του Ντίκ Μάρτι σχετικά με τη διερεύνηση εγκλημάτων κατά τον πόλεμο του Κοσσυφοπεδίου.  δεν εξυπηρετεί ούτε το Κοσσυφοπέδιο ούτε την Αλβανία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου