Σεπτεμβρίου 20, 2020

Επί τροχάδην

 

ΣΚΟΠΙΑ.  Ο Πρόεδρος της Σεβερνομακεντόνιγα  Στέβο Πεντάροφσκι ζήτησε από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο αναγνώριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της πΓΔΜ.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών της Σερβίας Ρασίμ Λιάιτς επιβεβαίωσε ότι εγκαταλείπει την υπουργική θέση μετά από 20 χρόνια.

 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.  Ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλοχίος δήλωσε ότι δεν θα πεθάνει πριν επιστρέψει την Εκκλησία του Αγίου Πέτρου του Τσετίνιε στην κορυφή του Λόβτσεν.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Οι διαπραγματεύσεις της νέας κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας για το σχηματισμό της κυβέρνησης στο Μαυροβούνιο έχουν διακοπεί.

 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ,  Ο αρχηγός του Αληθινού Μαυροβουνίου Μάρκο Μίλατσιτς δήλωσε  ότι ο Πρόεδρος Μίλο Ντουκάνοβιτς θα εγκαταλείψει τη χώρα.

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ. Η ουγγρική αστυνομία ανακάλυψε νέα σήραγγα για λαθρεμπόριο μεταναστών κάτω από το φράχτη στα σύνορα με τη

ΜΠΆΝΙΑ ΛΟΥΚΑ, Το Ινστιτούτο Δημόσια Υγείας ανακοίνωσε  45 κρούσματα  Κορωνοϊού και δυο θανάτους,,

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας.στην Ομοσπονδία της Β-Ε ανακοίνωσε 160  νέα κρούσματα ενώ δύο άνδρες και μία γυναίκα ασθενείς έχουν πεθάνει.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Τη Δευτέρα συμπληρώνονται 29 χρόνια από το έγκλημα στη γέφυρα Κοράνα στο Κάρλοβατς  ένα από τα πρώτα εγκλήματα πολέμου εναντίον μελών της JNA, και μόνο ένα άτομο έχει διωχθεί, ανακοίνωσε το Κέντρο Πληροφοριών και Τεκμηρίωσης "Veritas".

 ΝΟΒΙ ΓΚΡΑΝΤ. Ο Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι η Β-Ε είναι χώρα που έχει μπλοκαριστεί  από υα με τα μαξιμαλιστικά αιτήματα της Βοσνιακής πολιτικής και δεν μπορεί να επιλύσει κανένα σοβαρό πρόβλημα.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου