Σεπτεμβρίου 11, 2020

ΣΚΟΠΙΑ: Ξανά στους δρόμους σήμερα το ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ

ΣΚΟΠΙΑ. Ο Γενικός Γραμματέας του ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ (VMRO-DPMNE) Ιγκόρ Γιανούσεφ ανακοίνωσε ότι το κόμμα θα πραγματοποιήσει σήμερα στις 14:00 μπροστά από τη Ρυθμιστική Επιτροπή Ενέργειας νέα διαδήλωση ενάντια στην αύξηση των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας. «Η αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας σημαίνει εσοδα για την SDSM. 
Η Μαφία συνεχίζει να βγάζει κέρδος. Η Μαφία συνεχίζει τις κομπίνες είπε ο Γιανούσεφ σε συνέντευξη Τύπου. «Ο Ζάεφ δεν καταπολεμά το έγκλημα, το κάνει !», τόνισε η ανακοίνωση του ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ. «Δεν περίμενε μια εβδομάδα η νέα κυβέρνηση για να πει ότι θα αυξήσει τους φόρους και να χτυπήσει το λαό και πάλι. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να περιμένουν κάτι καλό από τον Ζάεφ, αλλά μόνο κακό, Ο Ζάεφ είναι ένας άνθρωπος που δεν μπορεί να είναι έμπιστος.
 Ο Ζάεφ είπε ψέματα πριν από τις εκλογές ότι δεν θα αυξήσει τους φόρους, τώρα κάνει το αντίθετο. Ο Ζάεφ ανακοίνωσε νέο δανεισμό, αν και ισχυρίστηκε ότι το κράτος έχει χρήματα. Ο Ζάεφ ξόδεψε 1 δις για εξαγορά ψήφων και τώρα θα δανειστεί για να καλύψει τα ελλείμματα», είπε το ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ . 

Ο Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξη στην Δημόσια MTV , είπε ότι δεν βλέπει καμία «λογική» στη διαμαρτυρία για την τιμή ρεύματος του και είπε ότι, η ηλεκτρική ενέργεια είναι τώρα φθηνότερη σε σύγκριση με το 2017. Ο Ζάεφ είπε ότι είναι δίκαιο να δοθεί πίστωση 100 ημερών στην κυβέρνηση και αρχίσουν οι διαμαρτυρίες μετά την πέμπτη ημέρα και τόνισε ότι «το κράτος προχωράει και
 ο Μίτσκοσκι διαμαρτύρεται για να σώσει την καρέκλα του». 
Στην ίδια συνέντευξη ο Ζάεφ δήλωσε ότι πιστεύει στην επιτυχία των συνομιλιών με τη Βουλγαρία και εξέφρασε ετοιμότητα για συμφωνία καθώς «υπήρξαμε φιλικά έθνη που έχουν κάτι κοινό από το παρελθόν». 
Σχετικά με το ζήτημα του Γκότσε Ντέλτσεφ, ο Ζάεφ επανέλαβε ότι θα βρεθεί λύση . «Υπάρχουν αρχεία εδώ και στη Βουλγαρία θα καθίσουμε και θα βρούμε, η ιστορία είναι σημαντική και θα πρέπει να είναι η βάση για το μέλλον, θα τα βγάλουμε έξω. Πιστεύω ότι κατά την προσεχή περίοδο θα βρεθούν γρήγορα λύσεις, είμαι ευγνώμων που η βουλγαρική πλευρά είχε υπομονή για τις εκλογές. Στέλνω το μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να εισέλθουμε αμέσως και να οικοδομήσουμε φιλία μέσω του κεφαλαίου για τον Γκότσε Ντέλτσεφ», δήλωσε ο Ζάεφ , που ανακοίνωσε ότι η συνταξιοδότηση θα γίνει υποχρεωτική στην ηλικία των 64 ετών και ότι οι γυναίκες θα μπορούν να επιλέξουν να συνταξιοδοτηθούν στην ηλικία των 62.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου