Σεπτεμβρίου 13, 2020

Επί τροχάδην

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Η Μίλα Πεγιάνοβιτς Τζούρισιτς, ένα από τα συνιδρυτικά μέλη του DPS εγκαταλείπει το κόμμα μετά από 30 χρόνια και σχεδιάζει νέο κόμμα. ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας (OBA) της Βοσνίας Ερζεγοβίνης της οποίας ηγείται τώρα ο Οσμάν Μεχμεντάκιτς, ένα άτομο χωρίς προσόντα, που ηγείτο της μυστικής υπηρεσίας του αρχηγού του SDA Μπακίρ Ιζετμπέκοβιτς είναι ο φορέας της μελλοντικής σύγκρουσης, δήλωσε ο εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφαλείας Τζεβάντ Γκαλιιάσεβιτς που τόνισε ότι επεσήμανε ότι Ιζετμπέκοβιτς απειλεί συνεχώς σε όλες τις συγκεντρώσεις του κόμματος και στις δημόσιες επικοινωνίες με πόλεμο, αν και αυτό προκαλεί μεγάλη έκπληξη στο βοσνιακό κοινό, και ότι στο μελλοντικό στρατό του σε έναν τέτοιο πόλεμο βασίζεται κυρίως στην OBA. 
ΠΡΙΣΤΙΝΑ.Η Επισκοπή Ράσκας Πριζρένης ζήτησε να ξεκινήσει η προστασία των θρησκευτικών κτιρίων στο πλαίσιο του διαλόγου των Βρυξελλών μετά την δημοσίευση στην καθημερινή εφημερίδα της Πρίστινα Κόχα Ντιτόρε άρθρου «Η ιδιοποίηση των μεσαιωνικών αλβανικώνμνημείων στο Κοσσυφοπέδιο από τους σέρβους» που διαδίδει ανοιχτά το μίσος προς τους Σέρβους στο Κοσσυφοπέδιο και την πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά τους.
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι η πολιτική σκηνή στο Σεράγεβο αναστατώθηκε λόγω της υπογραφής της Συμφωνίας της Ουάσινγκτον και ότι οι Βόσνιοι αισθάνθηκαν ότι απειλούνται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου