Σεπτεμβρίου 30, 2020

Ο Μιλάνοβιτς δεν θέλει να μιλήσει με τον Τζαφέροβιτς

 Ο Πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς ματαίωσε  συνάντηση  με τον αρχηγό του SDA Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς επειδή ο Ιζετμπέγκοβιτς επέμεινε ότι θα έπρεπε να συναντηθεί  πρώτα για λόγους πρωτοκόλλου με τον Βόσνιο Πρόεδρο της Προεδρίας  Σεφίκ Τζαφέροβιτς . Ο Ιζετμπέγκοβιτς έθεσε ως προϋπόθεση  ο Μιλάνοβιτς να μιλήσει με τον Τζαφέροβιτς, ώστε να δειξει «σεβασμό προς τους θεσμούς της Βοσνίας Ερζεγβίης»

Ο Μιλάνοβιτς στην συνέχεια ακύρωσε την κανονισμεμένη τηλεφωνική συνομιλία με τον Τζαφέροβιτς, γιατί πιστεύει ότι μπορεί να έχει μόνο σημαντικές συνομιλίες με όσους είναι σε θέση να εκφράσουν τις απόψεις των τριών συστατικών λαών, και θεωρεί πως  ουτε ο Σεφίκ Τζαφέροβιτς ομιλει για τους Βόσνιους ούτε ο Ζέλικο Κόμσιτς για τους Κροάτες.

Η Κροατική «Νόβι Λιστ» τονίζει ότι δεν υπάρχει σχεδόν καμία διαφορά μεταξύ του Πρωθυπουργού της Κροατίας Αντρέια Πλένκοβιτς και του Προέδρου της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς σε ό,τι αφορά τις σχέσεις με τη Βοσνία Ερζεγβίνη  και το καθεστώς των Κροατών σε αυτήν.

Τόσο ο Πλένκοβιτς όσο και ο Μιλάνοβιτς πιστεύουν ότι ο Κόμσιτς δεν είναι πραγματικός εκπρόσωπος των Κροατικών συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου