Σεπτεμβρίου 11, 2020

Η Ανθύπατη Γιούρι Κιμ από Σκόδρα: Οι Πολιτικοί ηγέτες να συνεργαστούν! Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να εκφοβίσουν το ΣΠΑΚ.

Η Πρεσβευτής των ΗΠΑ Γιούρι Κιμ μετά τη συνάντηση της με την Δήμαρχο Σκόδρας, Βολτάνα Αντέμι, χαιρέτισε τις πρόσφατες συλλήψεις στις τάξεις του δικαστικού σώματος που έκανε το ΣΠΑΚ και δήλωσε ότι έχει έρθει η ώρα για το ίδρυμα αυτό να είναι πλήρως λειτουργικό. «Κάποιοι προσπαθούν να εμποδίσουν το έργο τους και να εκφοβίσουν ακόμα και δικαστές και εισαγγελείς, ανέφερε ¨. Η Αμερικανίδα Ανθύπατη στην Αλβανία διπλωμάτης μίλησε για τις επερχόμενες εκλογές και την σύνοδο του Πολιτικού Συμβουλίου όπου τα κόμματα αναμένεται να εφαρμόσουν στον νέο εκλογικό κώδικα, και τις μονομερείς συνταγματικές αλλαγές της πλειοψηφίας .«Σε τελική ανάλυση, είναι ευθύνη των πολιτικών ηγετών της Αλβανίας και όχι του Αμερικανού πρεσβευτή. 
Θα παίξω ρόλο στη στήριξη αυτών των προσπαθειών, αλλά πρόκειται για μια κυρίαρχη χώρα και οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι έχουν την ευθύνη που δεν μπορούν να αποφύγουν. Είναι πολύ καλό το γεγονός ότι τα πολιτικά κόμματα, τόσο όσον αφορά το εσωτερικό του κοινοβουλίου όσο και όσους βρίσκονται εκτός κοινοβουλίου, μπορούν να συγκεντρωθούν για να συζητήσουν θέματα για τα οποία μπορούν να συμφωνήσουν. 
Είμαι βέβαιη ότι θα διεξαχθούν υγιείς συζητήσεις και είμαι εξίσου βέβαιη ότι στο τέλος θα είναι σε θέση να καταλήξουν σε συμβιβασμό για τον αλβανικό λαό», δήλωσε η Κιμ, που χαρακτήρισε τη μη ίδρυση του Συνταγματικού Δικαστηρίου για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα μη φυσιολογική για μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και φιλοδοξεί να είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 
«Η Αλβανία είναι χωρίς Συνταγματικό Δικαστήριο εδώ και πολύ καιρό. Αυτή δεν είναι μια αποδεκτή κατάσταση για μια χώρα που είναι μέλος του ΝΑΤΟ και μια χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ΕΕ. Όπως είπα και πριν, η γνώμη της Επιτροπής της Βενετίας προσφέρει μια ευκαιρία να προχωρήσουμε. Είμαστε ικανοποιημένοι που ο Πρόεδρος της Συνέλευσης, Ρούτσι, συμφώνησε ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο θα πρέπει να συσταθεί μέχρι το τέλος του έτους» δήλωσε η κα Κιμ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου