Σεπτεμβρίου 29, 2020

Ο Έντι Ράμα, υποσχέθηκε ότι στην «σοσιαλιστική» Αλβανία δεν θα υπάρξει μισθός κάτω από 30.000 Λεκ

 

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα το μεσημέρι, ο Αλβανός πρωθυπουργός , Έντι Ράμα, ανακοίνωσε νέα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας . Αποφασίσαμε να αυξήσουμε τους χαμηλότερους μισθούς και στην Αλβανία δεν θα υπάρχει μηνιαίος μισθός κάτω από 30.000 Λεκ, ενώ οι μικρές επιχειρήσεις θα απαλλαγούν από τον ΦΠΑ. 
 «Η πανδημία όπως παντού, έχει προκαλέσει δυσκολίες και σε εμάς, 33.000 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους. Σήμερα, εξακολουθούν να υπάρχουν 13 000 άνεργοι στην Αλβανία. Χάρη σε ένα ειδικό πρόγραμμα επαναπασχόλησης, θα υπερβούμε τα στοιχεία του Φεβρουαρίου 2020 εντός ενός έτους. Εκείνη την εποχή, το ποσοστό ανεργίας ήταν 11 τοις εκατό», είπε ο Χασισέμπορος .
 Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για την ανοικοδόμηση των σπιτιών και των κτιρίων που καταστράφηκαν ή υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό, και δημιουργούνται 15.000 θέσεις εργασίας σε αυτή τη διαδικασία ανοικοδόμησης. Εκτός από το κρατικό ταμείο, η ΕΕ θα επενδύσει επίσης περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για την ανοικοδόμηση, δήλωσε ο Έντι Ράμα. 
Ο  Ράμα υπέγραψε με εκπροσώπους της ΕΕ και το Μνημόνιο Κατανόησης για την επένδυση 50 εκατομμυρίων ευρώ που εγκρίθηκαν  από την ΕΕ στο πλαίσιο του έργου Ανοικοδόμησης μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, μετά το σεισμό του περασμένου Νοεμβρίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου