Σεπτεμβρίου 10, 2020

Η Αλβανία ξεκινά την εξαγωγή 1,2 τόνων Γκότζι Μπέρι στην Αυστρία

Η Αλβανία ξεκίνησε για πρώτη φορά την εξαγωγή με 1,2 τόνους φρούτων Γκότζι Μπέρι στην Αυστρία, δείχνοντας όχι μόνο την επιτυχημένη καλλιέργεια αυτού του εξωτικού προϊόντος , αλλά και την εξαγωγή του σε ξένες αγορές. 
Το Γκότζι Μπέρι όπως είναι γνωστό, είναι ένα σπάνιο φρούτο για την Ευρώπη, αλλά πολύ δημοφιλής στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Κίνα. 
Το Γκότζι Μπέρι για πρώτη φορά στην Αλβανία, ήρθε ως πρωτοβουλία αλβανικής επιχειρηματικότητας. 
Μετά από εις βάθος μελέτες και σε συνεργασία με μια ομάδα Ισραηλινών, μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών του Γκότζι στον κόσμο, πέρυσι ξεκίνησαν τη φύτευση του Γκότζι Μπέρι στα Καραβάστα της Ντίβιακα σε άγονα και μη παραγωγικά εδάφη. Το σύνολο της παραγωγής 34.000 δενδρυλλίων Γκότζι, που καλλιεργούνται σε έκταση 30 εκταρίων προορίζεται κυρίως για εξαγωγή στο εξωτερικό, βάσει συμβάσεων και συμφωνιών που έχει υπογράψει η εταιρεία με ξένους εργολάβους, προσθέτοντας έτσι ένα νέο διάδρομο αλβανικών γεωργικών εξαγωγών. 
Τα φρούτα Γκότζι είναι διάσημο ως υπερτραφή . Καταναλώνονται φρέσκα, σε διάφορα πιάτα αλλά και αποξηραμένα. Τα Γκότζι χρησιμοποιούνται και στην παραδοσιακή ιατρική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου