Αυγούστου 31, 2020

Η Βουλγαρία βυθίζεται στην αστάθεια

Νέα δημοσκόπηση της «Σόβα Χάρις» που την παρήγγειλε η εφημερίδα «Τρούντ» και διενεργήθηκε κατά την περίοδο 19 - 25 Αυγούστου 2020 μεταξύ 1000 Βουλγάρων πολιτών, με συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο στο σπίτι του ερωτηθέντος έδειξε ότι το ΓΚΕΡΜΠ παραμένει πρώτη πολιτική δύναμη στην Βουλγαρία με την υποστήριξη του 17.8% των ψηφοφόρων αν και έχει χάσει 3,5% από τις αρχές Ιουλίου όταν έγινε η προηγούμενη έρευνα της «Σόβα Χάρις» . Ακολουθεί το Βουλγάρικο Σοσιαλιστικό Κόμμα με το 15.7% και το κίνημα της τελε-αστέρα Σλάβι Τρίφωνοβ . «Υπάρχει τέτοιος λαός» με 10.1%. Το κίνημα για Δικαιώματα και Ελευθερίες συγκεντρώνει την προτίμηση του 5.9% των ψηφοφόρων. 
Απολύτως βέβαιοι ότι θα ψήφιζαν στις εκλογές εάν γινόντουσαν την Κυριακή έδωσε το 54% των ερωτηθέντων ενώ συγκεκριμένη απάντηση για το ποιους θα ψήφιζαν έδωσε το 64% των ερωτηθέντων. Τους διαδηλωτές υποστηρίζει το 60% των ερωτηθέντων, άνευ όρων υποστήριξή παρέχει το 48%. 25% δείχνουν συμπάθεια προς αυτούς που διαμαρτύρονται αλλά με κάποιους όρους .
Το 46% δεν εγκρίνει την δράση των «ακτιβιστών» που προωθούν την πολιτική ανυπακοή. Την δράση αυτών την εγκρίνει το 38% των ερωτηθέντων.
 Εκλογές το Μάρτιο του 2021, που θα διοργανώσει η σημερινή κυβέρνηση, επιθυμεί το 35,5% ενώ πρόωρες εκλογές από μια υπηρεσιακή κυβέρνηση, θέλει το 47%. 
Το 22,5% εξέφρασε εμπιστοσύνη στο νέο κόμμα «Υπάρχει ένας τέτοιος λαός» που προσελκύει υποστηρικτές από όλο το πολιτικό φάσμα. Για το BSP εξέφρασε εμπιστοσύνης σχεδόν στο 20%,.Η εμπιστοσύνη στο ΓΚΕΡΜΠ έχει συρρικνωθεί στο 18,8%. Σε ότι αφορά τα πρόσωπα ο Πρόεδρος Ράντεφ απολαμβάνει την Εμοσοσύνης τους 48%. Ο Βούλγαρος Λοιμωξιολόγος Βέντσισλαβ Μουφτσίσκι, βρίσκεται στο 37%. Ο Σλάβι Τριφόνοφ βρίσκεται πλέον στην τρίτη θέση με 31% εμπιστοσύνη. Το 84% συμφωνεί με την πρόταση ότι ο Γενικός Εισαγγελέας θα πρέπει να υποχρεούται να αναφέρεται στο κοινοβούλιο κάθε 6 μήνες και το 81% , συμφωνεί η θητεία του Γενικού Εισαγγελέα και των Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων να μειωθεί από 7 σε 5 χρόνια.
Άλλη δημοσκόπηση της «AFIS» έδειξε ότι το 50 % των ερωτηθέντων υποστηρίζουν την ιδέα των πρόωρων κοινοβουλευτικών εκλογών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου