Αυγούστου 05, 2020

Μαυροβούνιο: Έξι κόμματα και έξι συνασπισμοί στις κοινοβουλευτικές εκλογές

Έξι συνασπισμοί και έξι πολιτικά κόμματα κατέθεσαν συνδυασμούς για να συμμετάσχουν στις κοινοβουλευτικές εκλογές του Μαυροβουνίου στις 30 Αύγουστου. Η προθεσμία για την υποβολή των συνδυασμών έληξε τα μεσάνυχτα.  
Το Δημοκρατικό Κόμμα των Σοσιαλιστών (DPS) θα εμφανιστεί σε συνασπισμό με το Φιλελεύθερο Κόμμα, και ο συνασπισμός λέγεται «Αποφασιστικά για το Μαυροβούνιο- DPS-Μίλο Τζουκάνοβιτς». Επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Ντούσκο Μάρκοβιτς. Οι λίστες του Δημοκρατικού Κόμματος των Σοσιαλιστών είναι ανανεωμένες κατά 54%. 
Στον Συνασπισμό . «Για το μέλλον του Μαυροβουνίου» είναι το «Δημοκρατικό Μέτωπο», το «Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα», το «Εργατικό Κόμμα», το «Πραγματικό Μαυροβούνιο», το «Ενωμένο Μαυροβούνιο και μη κομματικές προσωπικότητες». Επικεφαλής είναι ο καθηγητής στη Σχολή Μηχανολόγων Μηχανικών στην Ποντγκόριτσα, Ζντράβκο Κροβοκάπιτς. 
Ο συνασπισμός «Η ειρήνη είναι το έθνος μας» αποτελείται από τους «Δημοκρατικούς», το ΝΤΕΜΟΣ» , το κόμμα των Συνταξιούχων, η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Πρώτος στη λίστα είναι ο πρόεδρος των Δημοκρατών Άλεκσα Μπέτσιτς. 

 Ο συνασπισμός που συγκεντρώθηκε γύρω από την πλατφόρμα «Μαύρο στο Ασπρο» έχει επικεφαλής τον πρόεδρο της URA Ντριτάν Αμπάζοβιτς. 

 Ο πρώτος αλβανικός συνασπισμός, που αποτελείται από το «Δημοκρατικό Φόρουμ», το πολιτικό κίνημα «προοπτική» και την «ένωση Τούζι».

 Η Δημοκρατική Ένωση Των Αλβανών, το Δημοκρατικό Κόμμα και η Δημοκρατική Ένωση στο Μαυροβούνιο είναι μέλη του δευτέρου Αλβανικού. 

 Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα συμμετέχει ανεξάρτητα στις εκλογές με το σύνθημα «Ισχυρό Μαυροβούνιο». Η Λίστα των «Σοσιαλδημοκρατών» έχει επικεφαλής τον πρόεδρος του κόμματος Ιβάν Μπράγιοβιτς. 

Το βοσνιακό κόμμα συμμετέχει στις εκλογές με το σύνθημα «Βοσνιακό κόμμα» και πρώτος στη λίστα είναι ο βουλευτής Έρβιν Ιμπραΐμοβιτς. 

 Η Κροατική Πολιτική Πρωτοβουλία ονόμασε το συνδυασμό της, «Ολόψυχα για το Μαυροβούνιο», με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος Άντριαν Βουκσάνοβιτς 

Το ψηφοδέλτιο  του Κροατικού Μεταρρυθμιστικού Κόμματος έχει επικεφαλής τον διευθυντή του αεροδρομίου Τίβατ Ράντοβαν Μάριτς. 

 Οι Γιουγκοσλάβοι Σοσιαλιστές του Μαυροβουνίου έχουν επικεφαλής την πρόεδρο του κόμματος Σνέζανα Γιόνιτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου