Αυγούστου 07, 2020

Την 30η ημέρα των διαδήλωσαν ο Μπορίσοφ συνέλαβε τους ακτιβιστές

Η αστυνομία αποκατέστησε την κυκλοφορία σε όλες τις διασταυρώσεις που είχαν αποκλειστεί.
 Η επιχείρηση στη Γέφυρα Ορλόφ έγινε στις 5 το πρωί .Η κυκλοφορία σε όλες τις γραμμές των μέσων μαζικής μεταφοράς έχει αποκατασταθεί κατά μήκος της συνήθους διαδρομής τους, ανέφερε ο δήμος Σόφιας.
 Οι κατασκηνώσεις στην Φιλιππούπολη και τη Βάρνα έχουν επίσης διαλυθεί . 
\«Οι ενέργειες του υπουργείου Εσωτερικών δεν αποκαθιστούν τη δημόσια τάξη, αλλά την καθιερωμένη τάξη διαφθοράς», δήλωσε ο δικηγόρος Νικολάι Χατζιγένοφ εκ των διοργανώνων των διαμαρτυριών, που τόνισε: «Τα οδοφράγματα θα τα ξαναχτίσουμε, μόνο που αυτή τη φορά θα είναι σε όλη τη χώρα». Από τις επιχειρήσεις σήμερα το πρωί υπάρχουν αρκετοί κρατούμενοι, συμπεριλαμβανομένου του Αρμάντ Μπαμπικιάν και του ακτιβιστή Μανόλ Γκλιούσεφ. 
Οι συλλήψεις έγιναν λόγω , «άρνησης εκτέλεσης αστυνομικής εντολής». 

Ο δικηγόρος Νικολάι Χαντζιγένοφ επιβεβαίωσε ότι θα εκπροσωπήσει τον Μπαμπικιάν και τους άλλους. Ανέφερε ότι η κράτηση τους είναι παράνομη, γιατί παραβιάστηκε το συνταγματικό δικαιώματα σε ειρηνική διαμαρτυρία, αλλά, «μέχρι να διαπιστωθεί αυτό, θα πάρει ενάμισι χρόνο», όπως υποστήριξε «Περιμένουμε από τους ανθρώπους να θυμώσουν επιτέλους. Την 30η ημέρα των διαδηλώσεων, η διαφθορά αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της, καθώς προφανώς την ενοχλήσαμε πολύ» , είπε ο Νικολάι Χαντζιγένοφ και πρόσθεσε: «Μόλις πριν από 3 χρόνια ο Βαλέρι Σιμεόνοφ και η συμμορία του κατέλαβαν το Νοσοκομείο της Μαρίτσας. Τότε δεν ήταν τρομοκράτες, αλλά εμείς είμαστε», είπε. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου