Αυγούστου 20, 2020

Ο Αγκίμ (Ζόραν) Ζαεβίκι αποκατέστησε την ισονομία και ισοτιμία των Αλβανών στην Σεβερνομακεντόνιγια. Από τους 18 υπουργούς, οι εννέα θα είναι Αλβανοί και οι 9 Σεβερνομακεντόνσκι. 50-50. Ο Ζάεφ είναι ο 19ος.

Η SDSM αναλαμβάνει 11 Υπουργεία. Τέσσερεις υπουργοί θα είναι γυναίκες. 
Αναπληρωτής Πρωθυπουργός για την Οικονομία θα είναι ο αλβανός Φατμίρ Μπουτούκι .Αναπληρωτής Πρωθυπουργός για την καταπολέμηση της διαφθοράς – ο εκρπόσωπος Τύπου του Κόμματος Λιοπύπτσο Νικολόφσκι. Αναπληρωτής Πρωθυπουργός επί των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο εκπαραθυρωθείς Νίκολα Ντιμιτρόφ. Υπουργός Αστυνομίας 
ο Όλιβερ Σπασόφσκι .
 Υπουργός Δικαιοσύνης , ο Μπόγιαν Μάρισιτς . Υπουργός Άμυνας η Ραντμίλα.(Σεκερίνσκα) .Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών , ο Μπλάγκοι Μποτσβάρσκι.Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής η Γιάγκοντα Σαφάρσκα. Υπουργός Πολιτισμού , η Ιρένα Στέφοσκα, Υπουργός Υγείας παραμένει ο Βένκο Φιλίπσε, και Υπουργός Παιδείας θα είναι η Μίλα Τσαρόφσκα. Το Υπουργείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα αναλάβει το LDP που μετείχε στον συνασπισμό «Μπορούμε» και το Υπουργείο Γεωργίας θα το αναλάβει η ΜΠΕΣΑ. 
 Το DUI ανακοίνωσε ότι ο Μπουγιάρ Οσμάνιθα είναι ο νέος Υπουργός Εξωτερικών, ο Φατμίρ Μπεσίμι και ο Νάσερ Νουρεντινι με τον Κρεσνικ Μπεκντεσι θα παραμείνουν στα Υπουργεία τους. θα είναι ο επικεφαλής του Υπουργείου Οικονομικών, ο Naser Nuredini και ο Kreshnik Bekteshi διατηρούν τα Υπουργεία που έχουν μέχρι στιγμής, Πρώτος αντιπρόεδρος θα είναι ο Αρτάν Γκρούμπι από το ΝΤΟΥΙ ο οποίος και θα προεδρεύει των συνεδριάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου όταν θα απουσιάζει ο Ζάεφ. Αναζητείται ένας ακόμη υπουργός. 
Οι ηγέτες της Συμμαχίας για τους Αλβανούς Ζιγιαντίν Σέλα και της Αλτερνατίβας Αφριμ Γκάσι δήλωσαν ότι το DUI εξαπάτησε τους αλβανούς ψηφοφόρους, με τον «Αλβανό πρωθυπουργό», ότι η Κυβέρνηση δεν έχει τη λαϊκή νομιμότητα και δεν θα επιβιώσει για πολύ. Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές χαιρέτισαν τη συμφωνία «για τη σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση», της οποία ηγείται ο Ζάεφ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου