Ιουλίου 30, 2020

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία δεν αντιμετωπίζει ούτε εύκολες ούτε απλές ημέρες σχετικά με το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχια, ωστόσο το Βελιγράδι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες για διαπραγματεύσεις με την Πριστίνα με «καλή πίστη», προσπαθώντας να επιτύχει συμβιβασμό. 
 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι η Σερβία και η Ρεπούμπλικα Σέρπσκα θα τιμήσουν την 25η επέτειο από την εκδίωξη 250.000 Σέρβων από την Κράινα. 
 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς συζήτησαν τηλεφωνικά για τις διμερείς σχέσεις και αναμένουν το τέλος των εκλογών στη Λευκορωσία για να συναντηθούν και να συζητήσουν μελλοντικά έργα, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου του Λευκορώσου ηγέτη. 
 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η υπουργός Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών της Σερβίας, Ζοράνα Μιχάιλοβιτς, δήλωσε ότι δεν έχει κλείσει κανένα εργοτάξιο και ότι οι κατασκευαστικές εργασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στα τμήματα των αυτοκινητοδρόμων Σρέμσκα Ράτσα-Κουζμίν και Ρούμα-Σάμπατς-Λόζνιτσα. ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο νέος Υπουργός Ασφαλείας στο Συμβούλιο Σέλμο Σίκουτιτς και ο Διοικητής της EUFOR Υποστράτηγος Ράινχαρντ Τρίσακ συζήτησαν για τις μεγαλύτερες προκλήσεις ασφαλείας και ανθρωπιστικής βοήθειας που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Βοσνία Ερζεγοβίνη .Δηλαδή την παράνομη μετανάστευση, την ασφάλεια των συνόρων και την επιστροφή πολιτών της Βοσνία Ερζεγοβίνη από ξένα πεδία μάχης. 
ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Τα Μέλη της Κυβέρνησης της Ομοσπονδίας με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό ΦΑντίλ Νόβαλιτς , συγγενείς και φίλοι απεύθυναν μπροστά από το κυβερνητικό κτίριο στο Σεράγεβο το τελευταίο αντίο στον υπουργό Βετεράνων Σάλκα Μπυκβάρεβιτς 
 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ντάμπαρ-Βοσνίας Χρυσόστομος δήλωσε ότι ότι η επίθεση στην Εκκλησία του Αγίου Σάββα στο Μπλαζούι είναι επίθεση σε ολόκληρη τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, και πάνω απ' όλα στον Σερβικό λαό. 
 ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η Ρεπούμπλικα Σέρπσκα επιβεβαίωσε άλλα 95 κρούσματα λοίμωξης από τον Κορωνοϊό και ανακοίνωσε τέσσερεις θανάτους ασθενών. ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ.  Η κυβέρνηση της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα έλαβε απόφαση την Πέμπτη για τη χρηματοδότηση, της κατασκευής του τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Βουκοσάβλι-Μπρτσκο, ύψους 600 εκατομμυρίων ΒΑΜ. . .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου