Ιουλίου 30, 2020

Βαλκάνια- Κορωνοϊός:

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Ο Πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι οι τοπικές εκλογές μπορούν να διεξαχθούν το Σεπτέμβριο εάν δεν επιδεινωθεί η κατάσταση και εάν δεν ληφθούν νέα αυστηρά μέτρα. Ο Πρόεδρος, είπε ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», ότι, «είναι επιτακτική ανάγκη να διατηρηθεί η πανδημία υπό έλεγχο», και οτι θα συναντηθεί με τον υπουργό Εσωτερικών και τον επικεφαλής του Τμήματος Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης Ραεντ Αραφάτ την σήμερα για να συζητήσουν την κατάσταση. Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των νέων λοιμώξεων ξεπέρασε τις 1.000 για όγδοη συνεχή ημέρα. Εγιναν 22.049 τεστ και τα νέα κρούσματα ήταν 1182. Το σύνολο από την αρχή της επιδημίας είναι 48235. Χθες ανακοινώθηκαν και 30 νέοι θάνατοι. Μέχρι σήμερα, 2.269 ασθενείς που διαγνώστηκαν με τη λοίμωξη του Κορωνοϊού έχουν πεθάνει. 6926 ασθενείς νοσηλεύοντια σε νοσοκομεία , εκ των οποίων 377 στην εντατική. Στο έδαφος της Ρουμανίας, 2.713 άτομα που επιβεβαιώθηκαν με τη λοίμωξη βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους, και 5.510 άτομα βρίσκονται σε θεσμοθετημένη απομόνωση. Υπάρχουν επίσης 16.304 άτομα σε καραντίνα στο σπίτι. 

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Μαυροβούνιου ανακοίνωσε ότι δύο από την ανάλυση 608 δειγμάτων επιβεβαιώθηκαν 67 νεα κρουσματα από τα οποία τα 20 στην Ποντγκόριτσα 20 και στο Νίκσιτς 11. Τα υπόλοιπα είναι μοιρασμένα σε 10 πόλεις. Τις τελευταίες 24 ώρες, έχουν καταγραφεί και δυο θάνατοι ασθενών. Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων θανάτων λόγω της λοίμωξης από τις αρχές Ιουνίου ειναι 38, και από την αρχή της επιδημίας 47.Ο συνολικός αριθμός των ενεργών υποθέσεων στο Μαυροβούνιο είναι 2.038. Ο βοηθός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Μαυροβουνίου, Σενάντ Μπέγκιτς, δήλωσε ότι θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρι το Μαυροβούνιο να ανοίξει τα σύνορα με τη Σερβία, για να καταστεί δυνατή η ροή ανθρώπων, αγαθών και υπηρεσιών. 

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Τις τελευταίες 24 ώρες, εξετάστηκαν 449 δείγματα από τα οποία επιβεβαιώθηκαν 194 νέα κρούσματα. Ποσοστό 43,2% . Τα 81από τα νέα κρούσματα βρέθηκαν στην Πρίστινα. Τέσσερεις ασθενείς πέθαναν. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στο Κοσσυφοπέδιο ως αποτέλεσμα της λοίμωξη έχει φτάσει τους 196. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τους 7846. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Υγείας Νάσερ Ραμαντί δήλωσε ότι «τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μείωση του αριθμού των κρουσμάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου