Ιουλίου 30, 2020

Η Ρωσία παρακολουθεί με λύπη και ανησυχία τον εξοπλισμό της Πρίστινα

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Αλεξέι Ζάιτσεφ δήλωσε ότι η Ρωσία παρακολουθεί με λύπη και ανησυχία τις πληροφορίες σχετικά με αμερικανικά όπλα και στρατιωτικές προμήθειες προς τις αρχές στην Πρίστινα. 
 Η Δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ανοιχτά πλήττουν τις διεθνείς προσπάθειες που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στα Βαλκάνια και, ως εκ τούτου, είναι ασυμβίβαστες με τη στρατιωτικοποίηση της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου.
 Ο Ζάιτσεφ είπε ότι η ιδέα της Ουάσινγκτον να βοηθήσει τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου να σχηματίσουν το δικό τους στρατό, παραβιάζει κατάφωρα το Ψήφισμα 1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, το οποίο προβλέπει διάλυση όλων των Αλβανικών στρατιωτικών σχηματισμών του Κοσσυφοπεδίου, επιτρέποντας την παρουσία. αποκλειστικά διεθνούς ειρηνευτικού σώματος στην επαρχία. 
 «Καλούμε όλους εκείνους που δεν είναι αδιάφοροι για την κατάσταση στα Βαλκάνια και το μέλλον αυτής της ευαίσθητης περιοχής, να μην επιτρέψουν βήματα που επιβαρύνονται με την αποσταθεροποίηση της, την αύξηση του εκρηκτικού δυναμικού για συγκρούσεις», ανέφερε ο Ζάιτσεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου