Ιουλίου 06, 2020

Ο Μπορίσοφ εκλήθη στη Εισαγγελία για αύριο

Η εισαγγελία κατά της Διαφοράς κάλεσε τον βούλγαρο Πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ να παρουσιαστεί στις 7 Ιουλίου, με την ιδιότητα του μάρτυρα, για να ερωτηθεί σχετικά με τους ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν, στα Μέσα Ενημέρωσης , από τον επιχειρηματία Πλάμεν Μπόμποκοφ, ο οποίος βρίσκεται υπό έρευνα. 

 Ο πρωθυπουργός καλείται σε σχέση με την δήλωση του Μπομπόκοφ, για την υπόθεση του δεξαμενόπλοιου της Λιβύης που είχε κατασχεθεί στο λιμάνι του Μπουργκάς πριν από μερικά χρόνια, καθώς και τη συμμετοχή των αδελφών Μπομπόκοφ σε επιχειρηματικές αντιπροσωπείες που συνοδεύαν τον πρωθυπουργό σε επισκέψεις στο εξωτερικό. 
 Η υπόθεση ξεκίνησε με την διερεύνηση των μηνυμάτων που αντάλλαξε ο επιχειρηματίας Πλάμεν Μπόμποκοφ με τον συμβούλο του προέδρου Ράντεφ Πλάμεν Ουζούνοφ. Για την υπόθεση έχει κληθεί και περιφερειακός συντονιστής του GERB στο Ρούσε, Ρόζεν Ντάσκαλοφ . 

Ο φυγόδικος επιχειρηματίας Βασίλ Μποΐκοφ, αντέδρασε στις συλλήψεις των στενών συνεργατών του και απείλησε τον Πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και τον υπουργό Οικονομικών Βλάντισλαβ Γκόρανοφ με έναν «μυστηριώδη βασικό μάρτυρα» , «τον οποίο δεν μπορούν να φιμώσουν».
 Ο φυγόδικος επιχειρηματίας κατηγόρησε τους κατόχους εξουσίας οτι «φυτεύουν πλαστά αποδεικτικά στοιχεία», ενοχοποιώντας αθώους ανθρώπους και οικογένειες να ασκήσει τους ασκήσει πίεση και να τους εκφοβίσει. 
Ο Βασίλ Μποΐκοφ, αναφερόταν στην επιχείρηση που διενεργήθηκε από την εισαγγελική υπηρεσία την Παρασκευή, και το Σάββατο όταν συνελήφθησαν κάποιοι από τους στενότερους του ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ενός δικηγόρου . 
Εν τω μεταξύ ο «μεταρρυθμιστής» Χρίστο Ιβανόφ από την ετερόκλητη «Δημοκρατική Βουλγαρία» που πηρε στις ευρωεκλογές πέρσι 118000 ψήφους και έβγαλε έναν ευρωβουλευτή κάλεσε τους βουλευτές να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, «επειδή δεν ξέρουν πώς να κάνουν τη δουλειά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου