Ιουλίου 13, 2020

ΣΟΦΙΑ. Τουλάχιστον 50000 ζητούν την παραίτηση του Μπορίσοφ και του εισαγγελέα του λαού

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν για πέμπτη συνεχόμενη νύχτα στους δρόμους της Σόφιας με αίτημα την παραίτηση του υπουργικού συμβουλίου και του Γενικού Εισαγγελέα. Συνολικά, τρεις διαδηλώσεις συγχωνεύθηκαν σε μία μετά τις 8 μ.μ., και εκείνη τη στιγμή μπροστά από το κτίριο της Κυβέρνησης και φώναζαν «Παραίτηση» και «Ο Γκέσεφ είναι ντροπή». 
 Η διαδήλωση που διοργανώθηκε από τη Δημοκρατική Βουλγαρία μπροστά από το κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών ξεκίνησε νωρίτερα με το αίτημα την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Μλάντεν Μαρίνοφ .
 Αργότερα, οι συμμετέχοντες σε αυτή τη διαμαρτυρία μετακινήθηκαν στο M.I.A., όπου συγκεντρώθηκαν υποστηρικτές της εκστρατείας «Υπεράσπιση της δημοκρατίας», η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη Σύμφωνα με έναν από τους διοργανωτές, τον αναλυτή Αρμάντ Μπαμπιγιάν, οι διαδηλωτές στις δυο διαδηλώσεις είναι περίπου 40.000. 
Υπάρχουν επίσης εκείνοι που ήρθαν για άλλη μια νύχτα για να εκφράσουν την υποστήριξή τους προς τον Πρόεδρο Ρούμεν Ράντεφ. Διαδηλώσεις λαμβάνουν χώρα επίσης σε αρκετές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα. Στη Βάρνα, πραγματοποιήθηκε πομπή, η οποία έφθασε στο κτίριο του Περιφερειακού Δικαστηρίου απαιτώντας την παραίτηση του Ιβάν Γκέσεφ. Εκατοντάδες διαδήλωσαν επίσης στη Στάρα Ζαγόρα. Μία από τις κεντρικές λεωφόρους της πόλης ήταν για λίγο αποκλεισμένη. Για πρώτη φορά, ο Χάσκοβο πήγε σε διαδήλωση. Πραγματοποιήθηκαν επίσης διαδηλώσεις στο Σούμεν, το Μπλαγκόεβγκραντ, την Φιλιππούπολη Πλόβντιβ, τον Λόβχ, τη Σιλίστρα, το Γκάμπροβο, το Βέλικο Τάρνοβο, και τη Ρούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου