Ιουλίου 31, 2020

Βουλγαρία : 22η ημέρα διαμαρτυριών για να φύγουν ο Μπορίσοφ και ο «Λαϊκός Επίτροπός Δικαοσύνης»

Στην Κατασκήνωση μπροστά «στου Μπορίσοφ», κρέμασαν χθες «τα άπλυτα του Μπορίσοφ». Μεγάλες αφίσες «στα μανταλάκια» με τις ψευδείς υποσχέσεις του τα τελευταία δέκα χρόνια
 Οι αποκλεισμοί δύο βασικών διασταυρώσεων στη Σόφια και της Γέφυρας Ορλόφ κράτησαν σχεδόν 20 ώρες. Ο διαδηλωτές επέτρεπαν να περνούν τα ασθενοφόρα. Το βράδυ μαζεύτηκαν και πάλι χιλιάδες «στο Τρίγωνο της Εξουσίας», που φώναζαν «Παραίτηση». 
Η συγκέντρωση κράτησε ως τα μεσάνυχτα. Πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις και σε άλλες πόλεις. 
 Ο Πρόεδρος Ρούμεν Ράντεφ σε έκτακτη συνέντευξη σχολίασε την «βόμβα» με τον διάλογο Μπορίσοφ-Ντόντσεφ που τον αφορούσε. « Από τις ηχογραφήσεις που διέρρευσαν, είναι σαφές ποιος ήταν ο ενορχηστρωτής της εκστρατείας δυσφήμισης κατά της Προεδρίας», δήλωσε και τόνισε ότι «οι εκκλήσεις για διάλογο και ενότητα είναι φάρσα για τις κάμερες». 
Ο Ράντεφ είπε ότι «οι διαδηλώσεις ανοίγουν το δρόμο για το μέλλον της Βουλγαρίας». «Βιώνουμε ιστορικές ημέρες», τόνισε και πρόσθεσε ότι «οι άνθρωποι όλων των ηλικιών που είναι στις πλατείες, φωνάζοντας «έξω» γράφουν Ιστορία».
 Ο Ράντεφ είπε ότι, «υπάρχει συσσωρευμένη τεράστια δημόσια ενέργεια», στην οποία, «δεν υπάρχει καμία δύναμη που να μπορεί να της αντισταθεί», και ότι, «αυτή η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη». Ο Πρόεδρος δήλωσε ότι έχει ήδη έτοιμη τη σύνθεση της προσωρινής κυβέρνησης. 
Η Γκάλλοπ ως «Σολομών», βρήκε τη μέση λύση .Και με την «Αλλαγή» αλλά και «εκλογές τον Μάρτιο» . Το 59% θέλει ΑΛΛΑΓΗ αλλά το 54% δε θέλει πρόωρες εκλογές. Το 44% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα εισοδήματά του έχουν ήδη μειωθεί .Το 9% έχασε τη δουλειά του και το 8% πρόκειται να απολυθεί. Το 6% σταμάτησε να εξοφλεί τα δάνειά του. 
Το Συνταγματικού Δικαστηρίου, απάντησε σε αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα να ερμηνεύσει το κείμενο του Συντάγματος, που αφορά την ασυλία του Πρόεδρου της Δημοκρατίας και γνωμοδότησε , ότι κατά τη διάρκεια της θητείας τους ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορούν να είναι αντικείμενο διαδικασιών, που κατευθύνονται εναντίων τους και θίγουν άμεσα προσωπικά δικαιώματα και ελευθερίες τους. Αυτό σημαίνει ότι κατά των ίδιων δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται ειδικά κατασκοπευτικά μέσα ή να τους λαμβάνονται δείγματα για τεστ DNA, αλλά η έρευνα σε βάρος τους μπορεί να διεξάγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου