Ιουνίου 30, 2020

O Θάτσι ανακοίνωσε την παραίτηση του

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι σε διάγγελμα του δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία εάν οι εναντίον του κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου επικυρωθούν από το Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης του Κοσσυφοπεδίου. 

 Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο για εγκλήματα πολέμου Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι. Ο Ράμα ,συναντήθηκε επίσης με τον Πρόεδρο της Συνέλευσης του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι, τον Πρωθυπουργό Αμπντουλάχ Χάτι, τον Πρόεδρο του Κινήματος Αυτοδιάθεσης, Αλμπίν Κούρτι, τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου Κάντρι Βέσελι και τον Πρόεδρο της Πρωτοβουλίας για το Κοσσυφοπέδιο, Φατμίρ Λιμάι. 

Στη Συνάντηση με τον Χότι, ο Ράμα προσέφερε την πλήρη στήριξη της Αλβανικής κυβέρνησης στους θεσμούς και το λαό του Κοσσυφοπεδίου. «Η Αλβανία στάθηκε και θα στέκεται πάντα στο πλευρό του Κοσσυφοπεδίου». Ο Ράμα προσκάλεσε τον Χότι για επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 3 Ιουλίου . Ο Χότι δήλωσε ότι η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου θεωρεί την Αλβανία ως τον στενότερο στρατηγικό εταίρο στη διαδικασία επίτευξης των στόχων της ευρω-ατλαντικής ενσωμάτωσης. Και τόνισε ότι, «παρά τις συνθήκες και τις δυσκολίες που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου έχει δεσμευθεί να αναπτύξει την ατζέντα της για ευρωατλαντική ενσωμάτωση». 
Είπε ακόμα: «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη διαδικασία διαλόγου με τη Σερβία, προκειμένου να επιτύχουμε μια μόνιμη συμφωνία ειρήνης και σταθερότητας, η οποία θα οδηγήσει σε αμοιβαία αναγνώριση μεταξύ των δυο χωρών». 

 ΠΡΙΣΤΙΝΑ. 87 τα νέα κρούσματα Κορωνοϊού στο Κοσσυφοπέδιο. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας στην Πρίστινα ανακοίνωσε ότι ελέγχθηκαν 202 δείγματα τις τελευταίες 24 ώρες, 87 εκ των οποίων είναι θετικά για τον Κορωνοϊό. Τα ενεργά κρούσματα είναι 1.203. Η σημαντική αύξηση του αριθμού των ατόμων που προσβλήθηκαν από τον κορωνοϊό επιδείνωσε σημαντικά την κατάσταση στο Νοσοκομείο Λοιμωδών Νοσημάτων στην Πρίστινα. 
Επί του παρόντος νοσηλεύονται στο νοσοκομείο πάνω από 100 ασθενείς. 
Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αβντουλάχ Χότι δήλωσε ότι η κατάσταση με την πανδημία είναι ανησυχητική και ανακοίνωσε ότι, λόγω της μεγάλης αύξησης του αριθμού των ασθενών, ορισμένες περιοχές ενδέχεται να τεθούν ξανά σε καραντίνα. 
Από την έναρξη της επιδημίας, 2677 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων, έχουν μολυνθεί. Οι νεκροί μεταξύ των Αλβανών είναι 49

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου