Ιουνίου 12, 2020

Επί τροχάδην

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Ντουκάνοβιτς απέστειλε πρόσκληση στους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων και των συνασπισμών για διαβουλεύσεις για τον καθορισμό ημερομηνίας για τη διεξαγωγή των κοινοβουλευτικών εκλογών. 
 ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ.Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς ισχυρίστηκε ότι αυτός και ο Τζουκάνοβιτς πρότειναν στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου να αναστείλουν την εφαρμογή του Νόμου για την Ελευθερία της Θρησκείας μέχρι να αποφανθεί το Συνταγματικό Δικαστήριο του Μαυροβουνίου και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς και να συνεχιστεί ο διάλογος, αλλά ο Μητροπολίτης αποφάσισε να συνεχίσει τις Λιτανείες , και πρόσθεσε πως η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία «συνεχίζει να παραβιάζει το νόμο», συμπεριλαμβανομένης της οικοδόμησης αυθαιρέτων».

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο Πρόεδρος της Νέας Σερβικής Δημοκρατίας (ΝΟΒΑ) Άντριγια Μάντιτς μεταφέρθηκε με το ελικόπτερο της Υπηρεσίας Ελικοπτέρων της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα από το Τρέμπινιε στη Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία του Βελιγραδίου για ιατρικούς λόγους.
ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο αρχηγός του Κινήματος Αυτοδιάθεσης (VV) και πρώην Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Αλμπίν Κούρτι ανακοίνωσε στη σημερινή συγκέντρωση για την 21η επέτειο της απελευθέρωσης του Κοσσυφοπεδίου και τη 15η επέτειο από την ίδρυση του «Κινήματος Αυτοδιάθεσης» ότι το κόμμα του θα λειτουργήσει σύντομα ως πολιτική οντότητα και  στη Βόρεια Μακεδονία.
ΤΙΡΑΝΑ. Η Αλβανία καλωσόρισε τους πρώτους τουρίστες σήμερα το απόγευμα.
Το πρώτο αεροπλάνο τσάρτερ με ξένους τουρίστες προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Τιράνων. Το πρώτο αεροπλάνο τσάρτερ  της «Belavia» προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο των Τιράνων με τους πρώτους 198 τουρίστες από τη Λευκορωσία. Αυτή ήταν η πρώτη πτήση τσάρτερ στην Ευρώπη.

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Σέλμο Τσέκοτιτς είναι ο υποψήφιος του Κόμματος Δημοκρατικής Δράσης για νέος Υπουργός Ασφαλείας , αποφάσισε η Επιτροπή Προσωπικού του κόμματος κατά τη σημερινή συνεδρίαση στο Σεράγεβο. 
 ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η Βουλή των Λαών της Ομοσπονδίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης θα συζητήσει την εισαγωγή των 100 αναπνευστήρων από την Κίνα σε έκτακτη συνεδρίαση την Πέμπτη, 18 Ιουνίου. 
ΓΚΡΑΤΣΑΝΙΤΣΑ. Οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι θα ψηφίσουν στις κοινοβουλευτικές εκλογές στις 21 Ιουνίου και θα επιβεβαιώσουν για άλλη μια φορά ότι η Σερβία είναι το μοναδικό κράτος τους, δήλωσε σήμερα στη Γκρατσάνικα ο βοηθός διευθυντής του Γραφείου της Κυβέρνησης της Σερβίας για το Κόσοβο και το Μετόχι Πέταρ Πέτκοβιτς. 
 ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Μια ηλικιωμένη γυναίκα από το Ντομπόι πέθανε από τις επιπλοκές της λοίμωξης από τον Κορωνοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα. Από τα 223 τεστ που εγιναν επιβεβαιώθηκε η λοίμωξη σε 22 ακόμη άτομα, Η Επιδημιολόγος Γέλενα Τζάκοβιτς δήλωσε ότι τις τελευταίες ημέρες στην Σέρπσκα έχει καταγραφεί η εμφάνιση των μεμονωμένων τοπικών εστιών , οι οποίες αφορούν κυρίως οικογένειες ή συλλογικότητες εργασίας, λόγω των οποίων ένας ελαφρώς υψηλότερος αριθμός των νέων κρουσμάτων , αλλά ανεξάρτητα από αυτό, η επιδημιολογική κατάσταση είναι πιο ευνοϊκή.
 ΜΙΡΚΟΝΙΤΣ ΓΚΡΑΝΤ. Επιμνημόσυνη δέηση έγινε στην Αστυνομική Διοίκηση για την επέτειο του θανάτου 20 τοπικών αστυνομικών, που σκοτώθηκαν στο Σέμπεζι κοντά στη Λισκόβια. .
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Το Υπουργείο Εσωτερικών υποθέσεων της Σερβίας έχει στη διάθεσή του από σήμερα ένα ακόμα ελικόπτερο «Airbus H145M», και ανακοινώθηκε η αγορά τριών ελικοπτέρων  «Super Puma».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι όσοι μεταφερουν  μηνύματα με προσβλητικό περιεχόμενο προς τις γυναίκες και τα παιδιά της Σερβίας στο Ζάγκρεμπ πρέπει να πάνε να τυς δει γιαρός, τονίζοντας ότι, προφανώς, ήταν παιδόφιλοι και βιαστές.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ.Ο αρχηγός του SNSD Μίλορντ Ντόντικ δήλωσε ότι η εκτελεστική επιτροπή του κόμματος διόρισε σήμερα το  Εκλογικό Επιτελείο, το οποίο θα επιφορτιστεί με την εξασφάλιση των απαραίτητων υποδομών στους δήμους, ώστε τα τοπικά Εκλογικά Επιτελεία να μπορούν να συντονιστούν με το Κεντρικό Επιτελείο  και να εξασφαλίσουν την εφαρμογή καθορισμένων πολιτικών. Ο Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι το SNSD θα δει πώς θα αντιμετωπίσει το διορισμό του νέου υπουργού Ασφαλείας στο Υπουργικό Συμβούλιο αλλά σημείωσε  ότι δεν μπορούν να γίνουν νέοι διορισμοί μέχρι να ολοκληρωθούν όλοι οι διορισμοί εκκρεμούν και για τους  οποίους ολοκληρώθηκε  η απαραίτητη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των υποψηφίων για τα αξιώματα του διευθυντή της Κρατικής Υπηρεσίας Ερευνών και Προστασίας Σίπα και της Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Επικοινωνιών.Αστυνομικοί της Κρατικής Υπηρεσίας Ερευνών και Προστασίας έλαβαν κατάθεση  από το μέλος  Προεδρίας Μίλοραντ Ντόντικ, στο πλαίσιο της υπόθεσης  σχετικά με τις εναντίον του απειλές  σε εκπομπή ιδιωτικής τηλεόρασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου