Ιουνίου 01, 2020

Επί τροχάδην

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Η κυβέρνηση του Αμπντουλάχ Χότι ίσως σχηματιστεί σήμερα. Η απερχόμενη κυβέρνηση στα πλαίσια της «αμοιβαιότητας», αποφάσισε ότι τα συνοδευτικά έγγραφα των εμπορευμάτων από την Σερβία πρέπει να αναφέρουν ως προορισμό την Δημοκρατία του Κοσσυφοπεδίου. Το Βελιγράδι απαίτησε την άμεση ανάκληση. Ο Ειδικός Εκπρόσωπος της ΕΕ για το Διάλογο Βελιγραδίου-Πρισίνα Μίροσλαβ Λάιτσακ δήλωσε ότι τα μέτρα που θεσπίστηκαν από τις αρχές της Πρίστινα πρέπει να καταργηθούν αμέσως, καθώς τέτοιου είδους μονομερείς κινήσεις υπονομεύουν το διάλογο. 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ληστεία σε εκκλησία. Ο πρεσβύτερος της εκκλησίας, του Αγίου Αλεξάνδρου Νέβσκι στο Ντόρτσολ στο Βελιγράδι, Βάτζο Γιόβιτς επιβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας χθες το πρωί εισέβαλλαν δύο μετανάστες που λήστεψαν τους πιστούς. 
ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αμφιλοχίος του Μαυροβουνίου δήλωσε ότι η Εκκλησία του Θεού είναι ανίκητη και άφθαρτη, και κάλεσε τις αρχές να σταματήσουν να διώκουν την Εκκλησία που υπάρχει στο Μαυροβούνιο εδώ και αιώνες. 
ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Ο Υπουργός Υγείας της Ρουμανίας Νελού Τατάρου δήλωσε χθες ότι τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκε ο χαμηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων από την έναρξη της επιδημίας και επίσης μειώθηκε σε 160 ο αριθμός των ασθενών σε εντατικές. «τα στοιχεία δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε πτωτική τάση», είπε ο υπουργός. Η Ρουμανία είχε περισσότερα από 19.250 επιβεβαιωμένα κρούσματα .Περισσότεροι από 13.250 άνθρωποι έχουν ανακάμψει και 1.266 έχουν πεθάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου