Ιουνίου 29, 2020

Η Ανθύπατη εργάζεται εντατικά για την Δικαστική Μεταρρύθμιση

Ο Πρόεδρος του (κολοβού) Αλβανικού Κοινοβουλίου, Γκραμόζ Ρούτσι, δέχθηκε την Πρέσβειρα του Κράτους Δικαίου στα Τίρανα, Γιούρι Κιμ η οποία μετά τη γνωμοδότηση της Επιτροπής της Βενετίας και τις συστάσεις για τη σύσταση του Συνταγματικού Δικαστηρίου απαιτεί τη σύσταση του Συνταγματικού Δικαστηρίου έως το τέλος του 2020. 
Ο κ. Ρούτσι, υποσχέθηκε ότι οι κενές θέσεις στο Συνταγματικό Δικαστήριο και στο Ανώτατο Δικαστήριο θα συμπληρωθούν το συντομότερο δυνατόν. «Δεσμεύομαι απολύτως να τερματίσω επιτυχώς τις δύο σημαντικές μεταρρυθμίσεις, τη δικαστική μεταρρύθμιση και την εκλογική μεταρρύθμιση», δήλωσε ο κ. Ρούτσι. 
 Ο Πρόεδρος του (κολοβού) Αλβανικού Κοινοβουλίου έχει κληθεί και από τον Πρόεδρο Μέτα για να συζητήσουν τις συστάσεις της Επιτροπής της Βενετίας. 
 Η Πρέσβειρα του Κράτους Δικαίου θέλει επίσης τα «θεσμικά κόμματα» να συμμετέχουν σε διάλογο πριν αποφασίσουν για τις κενές θέσεις, ώστε να μην υπάρξει σύγκρουση, όπως συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο.  
Η Αμερικανίδα κάλεσε χθες το βράδυ στο Πραιτώριο και την Υπουργό Δικαιοσύνης, Ετίλντα Γκιονάι και αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν άλλες συναντήσεις με έναν μόνο σκοπό: «Την επιτάχυνση της δικαστικής μεταρρύθμισης και τη λειτουργία του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου