Ιουνίου 02, 2020

Βοσνία Ερζεγοβίνη: Η υπόθεση Νόβαλιτς εχει πολύ ουρά ακόμη

Στη Βουλή των Αντιπροσώπων της Ομοσπονδίας, (FBiH» κατατέθηκε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού Φαντίλ Νόβαλιτς λόγω της προφανούς πολιτικής ευθύνης στην την προμήθεια του ιατρικού εξοπλισμού, στην υπόθεση των «αναπνευστήρων» . 
Η Εισαγγελική Υπηρεσία της Βοσνίας Ερζεγιβίνης θα καταθέσει έφεση στο Δικαστήριο εντός 72 ωρών κατα της απόφασης απόρριψης της προτεινόμενης προφυλάκισης για τους συλληφθέντες για την υπόθεση των «Αναπνευστήρων».
Ο Υπουργός Ασφαλείας Φαχρουντίν Ράντοντσιτς δήλωσε ότι στην υπόθση των «αναπνευστήρων» διαπράχθηκε έγκλημα κατά του Κράτους, και ότι «είναι απαράδεκτο ότι κάποιοι νομίζουν ότι ένα κατάφωρο έγκλημα, κλοπής 10,5 εκατομμυρίων BAM θα θαφτεί με κραυγές για πολιτική δίωξη». Η Κροατική Εθνοσυνέλευση δήλωσε ότι «οι πολιτικές πιέσεις στο δικαστικό σύστημα είναι απαράδεκτες». 
Η Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης δήλωσε ότι «παρακολουθούνται οι απειλές που απευθύνονται στην Γενική Εισαγγελέα Γκορντάνα Τάντιτς και την οικογένειά της, και συλλέγονται και αναλύονται όλα τα επιχειρησιακά δεδομένα που θα διαβιβαστούν στους αρμόδιους φορείς». 
Ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Ράνκο Ντεμπέτσεκ δήλωσε ότι καταδικάζει τυχόν απειλές προς τους κατόχους δικαστικών θέσεων και κάλεσε τους αρμόδιους θεσμούς να βρουν και να ασκήσουν δίωξη στους δράστες αυτών των «ειδεχθών εγκλημάτων». 
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Συντονισμού των Αστυνομικών Φορέων Μιρσάντ Βίλιτς ανακοίνωσε ότι η υπηρεσία αύξησε το επίπεδο προστασίας για την Γενική Εισαγγελέα της Γκορντάνα Τάντιτς και την οικογένειά της, αφότου έλαβαν απειλές μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου