Ιουνίου 29, 2020

Σερβία: Επέστρεψε ο ιός και τα μέτρα.

Στο Νόβι Παζάρ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, αναφέρθηκαν 68 νέα κρούσματα. Εκτός από το Νόβι Παζάρ, στην Ούζίτσε και το Κράλιεβο η κατάσταση είναι επιδεινούμενη και αποφασίστηκαν περιοριστικά μέτρα. Στο Βελιγράδι νε Εστία είναι ο φοιτητόκοσμος. Τιε τελευταίες ήμερες έχουν επιβεβαιωθεί 210 κρούσματα μεταξύ των φοιτητών .
Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν 254 νέα κρούσματα και τρεις θανάτους. 
Από αύριο στο Βελιγράδι θα είναι υποχρεωτικές οι μάσκες σε όλους τους κλειστούς χώρους. Ο Δήμος του Λεποσάβιτς αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις δραστηριότητες που αφορούν σε συγκέντρωση περισσότερων ανθρώπων. 
Η επιδημιολόγος Ντάρια Κίσιτς Τεπάβτσεβιτς είπε ότι ο ιός δεν έλειπε σε καμία στιγμή, αλλά ότι ήταν όλη την ώρα σε κυκλοφορία, και ότι η αύξηση του αριθμού των λοιμώξεων προκλήθηκε από τους πολίτες που επιστρέφουν στις καθημερινές δραστηριότητες.
 Η Τεπάβτσεβιτς είπε ότι όλοι οι ειδικοί μιλούσαν για το δεύτερο κύμα το φθινόπωρο, επειδή ήλπιζαν, ότι ο ζεστός καιρός θα σκοτώσει τον ιό. «Ήλπιζαν ότι ο ιός θα πήγαινε διακοπές και θα επέστρεφε τον Οκτώβριο. Στην πραγματικότητα, ο ιός δεν εξαφανίστηκε ποτέ, ήταν πάντα σε κυκλοφορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου