Ιουνίου 13, 2020

105 νέα κρούσματα Covid-19 το τελευταίο 24ωρο στην Βουλγαρία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Βουλγαρία πραγματοποιήθηκαν 2 642 τεστ από τα οποία επιβεβαιώθηκε λοίμωξη από τον νέο Κορωνοϊό σε 105 άτομα. 26 από τη νέα Κρούσματα εντοπίστηκαν την πόλη και την περιφέρεια της Σόφιας, 22 στην Στάρα Ζαγκόρα, 12 στο Σούμεν, 12 στο Πάζαρτζικ, 8 στο Σμόλιαν, 7 στο Σλίβεν, 3 στη Φιλιππούπολη , 3 στο Πλέβεν, από 2 στο Κάρτζαλι, στο Ταργκόβιστε και στο Γκάμπροβο, και από 1 στο Μπλαγκόεβγκραντ, στην Βράτσα, στο Ντόμπριτς, στο Κιουστεντίλ, στο Ράζγκραντ και το Χάσκοβο. Συνολικά τα κρούσματα κορονοϊού είναι 3 191από τα οποία τα ενεργά είναι 1 303 . 215 ασθενείς νοσηλεύονται .15 στην Εντατική. Το τελευταίο 24ωρο την μάχη με την λοίμωξη έχουν χάσει 4 άτομα και συνολικά οι θανόντες στην Βουλγαρία είναι 172.
Με απόφαση του υπουργού Υγείας τ Κύριλ Ανάνιεβ, θα  υπόκεινται από την 
15η Ιουνίου σε καρναντίνα 14ων ημερών, όλοι όσοι φτάνουν στην Βουλγαρία, από την Σουηδία, την Βρετανία και την Βόρεια Ιρλανδία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, τις Κάτω Χώρες  και από τρίτα κράτη με εξαίρεση την Σερβία, την Βοσνία Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο. 
Με την ίδια εντολή ο υπουργός Υγείας κατάργησε από σήμερα την υποχρεωτική καραντίνα για τους ταξιδιώτες από την Ιρλανδία, την Ισπανία, την Μάλτα και την Ιταλία .
Με διαταγή του δημάρχου του Δήμου Ράζγκραντ, της Βορειοανατολικής Βουλγαρίας, στο χωριό Γιασένοβετς επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα κατά της επιδημίας που θα ισχύουν μέχρι τις 24 Ιουνίου. Εκτός από τη χρήση προστατευτικών μασκών σε κλειστούς και υπαίθριους δημόσιους χώρους, σε ισχύ είναι και η τήρηση απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρων. Απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις η διεξαγωγή γιορτών κ. ά.. Στους παραβάτες θα επιβάλλονται κυρώσεις. Υπενθυμίζουμε ότι λόγω διαπιστωμένων κρουσμάτων κοροναϊού στις 15 Μαΐου το χωριό τέθηκε υπό καραντίνα, που άρθηκε στις 26 Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου