Μαΐου 18, 2020

Ο ΝΑΤΟκομουνιστής Τζουκλάνοβιτς είπε ότι η Σερβικη Ορθόδοξη Εκκλησία είναι Τσίρκο και μια κοινωνική οργάνωση και τίποτα παραπάνω

Σε συνέντευξη Τύπου για τα δυο χρόνια από τις εκλογές, ο Τζουκλάνοβιτς κατηγόρησε την Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία ότι δεν πληρώνει φόρους στο κράτος και ότι ένα τσούρμο παπάδων κατέχει παράνομα της εκκλησίες. 
Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να καταλάβει ότι φτάνει πιά με το τσίρκο. Οι Επίσκοποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δεν έχουν δικαίωμα να ηγούνται της Επανάστασης και ταυτόχρονα να είναι συνεργάτες με το κράτος δήλωσε ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκλάνοβιτς στη Τσετίνιε.
 Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι μια κοινωνική οργάνωση και τίποτα παραπάνω «Προσφέραμε στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία τη δυνατότητα να αποτελέσει μέρος λύσης για την αποκατάσταση της ανεξάρτητης Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο, όπως ακριβώς υπήρχε μέχρι το 1918.
 Εν τω μεταξύ, ξαναχτίσαμε το κράτος, οπότε πρέπει να ανοικοδομήσουμε την εκκλησία» , είπε ο Τζουκλάνοβιτς, προσθέτοντας ότι «Αρνούνται αυτή την προσφορά προς το παρόν .
Δεν θα είναι η πρώτη φορά που χάνουν την ευκαιρία. Σε αυτή την περίπτωση, θα εξακολουθούν να εξακολουθούν να είναι η Εκκλησία των Σέρβων στο Μαυροβούνιο. Τότε θα πρέπει να δημιουργήσουμε την Εκκλησία των Μαυροβούνιων στο Μαυροβούνιο. Πιστεύω ότι είναι καλύτερη λύση να έχουμε μια Ορθόδοξη εκκλησία η οποία θα έχει τους πιστούς της» δήλωσε ο Τζουκλάνοβιτς και πρόσθεσε ότι θα εργαστεί σοβαρά για το σχηματισμό της Ορθόδοξης Εκκλησίας των Μαυροβούνιων, καθώς οποιαδήποτε διαφορετική μεταχείριση του Κράτους θα ήταν ανεύθυνη για τους πολίτες του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου