Μαΐου 19, 2020

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.  Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ συμφώνησαν ότι μια κοινή συμφωνία για τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού που σχετίζονται με τη διέλευση των συνόρων είναι ένα από τα βασικά στοιχεία για την ενθάρρυνση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ειδικά στον τουρισμό μετά από μια μακρά διακοπή λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού.
 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η ευρωβουλευτής της Λέγκας του Βορρά Σίλβια Σαρντόνε, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι δεν είδε ούτε ένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των εθνικών μειονοτήτων που είναι κυρίως Χριστιανοί, και ότι οι Σέρβοι στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι αποτελούν συνεχώς στόχο της Αλβανικής πλειοψηφίας. 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Σερβία είναι υπέρ των συνομιλιών εάν το Μαυροβούνιο είναι έτοιμο για αυτό, δήλωσε η Πρωθυπουργός της Σερβίας, Άνα Μπρνάμπιτς, αλλά πρόσθεσε οι η ηγεσία του Μαυροβουνίου δεν είναι πρόθυμοι μέχρι στιγμής, ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, η Σερβία εξήγε αρνίσιο και βόειο κρέας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για πρώτη φορά, δήλωσε ο Υπουργός Γεωργίας, Δασών και Διαχείρισης Υδάτων της Σερβίας Μπράνισλαβ Νεντίμοβιτς. 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η εισροή συναλλάγματος στη Σερβία το Μάρτιο ανήλθε σε 76 εκατομμύρια ευρώ, ενω αναμενόταν ότι θα ήταν περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ λόγω της κρίσης, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών, Ρασίμ Λιάιτς. 
ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ξεκίνησε χθες στο Κόσσοβο η δεύτερη φάση χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της διασποράς του κορωνοϊού. Άνοιξαν κουρεία κομμωτήρια, οδοντιατρεία, κέντρα φυσικοθεραπείας, καφετέριες, εστιατόρια, καταστήματα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, οι εκθέσεις και τα μουσεία. Το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Κοσσυφοπεδίου. ανακοίνωσε ότι χθες εξετάστηκαν 200 δείγματα από τα οποία επιβεβαιώθηκαν 3 νέα κρούσματα. Όλα από την Πρίστινα. Το σύνολο των κρουσμάτων ανέβηκε σε 988. Έχουν θεραπευτεί από την λοίμωξη 754. 
ΓΚΡΑΤΣΑΝΙΤΣΑ .Οι κάτοικοι των πολυκατοικιών στον οικισμό Πανταλίστε , περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το κέντρο της Γκρατσάνιστα , πραγματοποίησαν μια ειρηνική διαμαρτυρία λόγω της πενθήμερης έλλειψης νερού, για την οποία κατηγορούν την εταιρεία ύδρευσης του Κοσσυφοπεδίου. ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σερπσκα Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς θα δώσει σήμερα στο Πρνιάβορ τα κλειδιά 14 διαμερισμάτων σε οικογένειες προσφύγων και εκτοπισμένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου