Μαΐου 25, 2020

Επί τροχάδην


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Τις τελευταίες 24 ώρες, ελέγχθηκαν 2.488 άτομα και επιβεβαιώθηκαν 34 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Σερβία .Ενα άτομο έχει πεθάνει. Ο συνολικός αριθμός των μολυσμένων από την αρχή της επιδημίας είναι τώρα 11.193.

Το σύνολο των τεστ είναι  220.344 άτομα. 657 άνθρωποι νοσηλεύονται. 12 σε αναπνευστήρα. 5.920 ασθενείς θεραπεύτηκαν . 239 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τ και το τρέχον ποσοστό θνησιμότητας είναι 2,13%.
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο υπουργός Οικονομικών της Σερβίας, Σίνισα Μάλι, ανακοίνωσε ότι συνολικά 4 εκατομμύρια πολίτες της Σερβίας, ζήτησαν την εφάπαξ οικονομική βοήθεια των 100 ευρώ .Ο υπουργός ανακοίνωσε ότιη πληρωμή θα ξεκινήσει σήμερα, και ότι αυτά τα χρήματα να καταβληθούν σε όλους.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Μετά την διαμαρτυρία της οικογένειας Ρίστιτς από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το δημόσιο σχολείο της «Ridge School District» στο Σικάγο άλλαξε το βιβλίο της ιστορίας στο οποίο αναφερόταν ότι η Σερβία «πραγματοποίησε επίθεση κατά της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, και ότι ο Πρόεδρος της Σερβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς ήταν «υπεύθυνος για γενοκτονία στη Βοσνία Ερζεγοβίνη». 
ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Από το σύνολο των 194 που ελέγχθηκαν για κορωνοϊό, στη Ρεπούμπλικα Δημοκρατία βρέθηκαν πέντε θετικοί τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ δύο ασθενείς απεβίωσαν .
 ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Οι τιμές παραγωγού των βιομηχανικών προϊόντων από τη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα τον Απρίλιο παρέμειναν αμετάβλητες κατά μέσο όρο σε σύγκριση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα.
 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Ακαδημαϊκός Σλόμπονταν Ρέμετιτς δήλωσε ότι οι Βούλγαροι δεν είναι οι μόνοι που επιτίθενται στη σερβική γλώσσα. 

ΜΠΡΑΤΙΝΑ. Τιμήθηκε η 28η επέτειος της σφαγής του πληθυσμού των Σέρβων στο χωριό Μπραντίνα, κοντά στο Κόνιιτς με μνημόσυνο στην ανακαινισμένη Εκκλησία της Αναλήψεως . 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, Ο εφημέριος του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού στο Μοστάρ, που τον κατεδάφισαν οι κροατικές δυνάμεις (HOS) το 1992, ανακοίνωσε ότι η ανακατασκευή του πλησιάζει στο τέλος της.
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Από σήμερα, οι Σέρβοι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην Ουγγαρία και από τις εννέα συνοριακές διαβάσεις χωρίς τεστ για κορωνοϊό και δεκατέσσερεις ημέρες καραντίνας, όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση μεταξύ της Υπουργού Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης της Σερβίας και του Ούγγρου υπουργού Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο στη συνοριακή διάβαση Ρεσκα. 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η Πρωθυπουργός της Σερβίας Ανα Μπρνάμπιτς δήλωσε ότι ο αριθμός των μεταναστών στη Σερβία δεν έχει αυξηθεί και ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου