Μαΐου 25, 2020

Θάτσι: Ο Κούρτι σφετερίζεται το γραφείο του πρωθυπουργού

Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι δήλωσε σήμερα ότι ο υπηρεσιακός Πρωθυπουργός Αλμπίν Κούρτι «συμπεριφέρεται σαν κακοποιός» και ότι ¨εχει σφετεριστεί το γραφείο του πρωθυπουργού», « Ωστόσο, πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, και πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να βεβαιωθούμε ότι όλοι σέβονται την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που πρέπει να ληφθεί τις προσεχείς ημέρες και να αποφύγουμε κάθε είδους πίεση στο δικαστήριο», δήλωσε ο Θάτσι. 
Ο Κούρτι είπε ότι θα γίνουν εκλογές τον Ιούλιο στη Βόρεια Μακεδονία, και θα πρέπει να διοργανωθούν και στο Κοσσυφοπέδιο.
 Το εξωτερικό εμπόριο του Κοσσυφοπεδίου μειώθηκε απότομα ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού των οικονομικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και τον Απρίλιο οι εισαγωγές αγαθών ήταν κατά 34,4% χαμηλότερες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία του Κοσσυφοπεδίου. 
Χθες έγιναν 138 τεστ νέου κορωνοϊού και για πρώτη φορά δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα στο Κοσσυφοπέδιο , ενώ τέσσερεις ακόμα ασθενείς ξεπέρασαν την ασθένεια και κανένας δεν πέθανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου