Μαΐου 29, 2020

Κοσσυφοπέδιο και Μετόχι. Το Συνταγματικό Δικαστήριο ομόφωνα δικαίωσε τον Θάτσι

Ο Πρόεδρος Χασίμ Θάτσι, σε συνέντευξη τύπου, τόνισε ότι πρέπει να γίνει σεβαστό το σύνταγμα του Κοσσυφοπεδίου και δήλωσε ότι η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να σχηματιστεί το συντομότερο δυνατό Θάτσι.
 «Χαιρετίζω την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου που ανοίγει το δρόμο για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου. Ήμουν προσεκτικός σε κάθε βήμα που έχω κάνει για να συμμορφωθώ πλήρως με το Σύνταγμα. 
Αυτό επιβεβαιώθηκε με την ομόφωνη απόφαση των δικαστών του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Το πιο σημαντικό, είναι ότι η απόφαση επιβεβαίωσε ότι η Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου είναι ο υψηλότερος πολιτικός θεσμός της χώρας. Επιβεβαιώθηκε ότι η βούληση των πολιτών είναι όλα τα κόμματα, όχι μόνο ένα κόμμα. Είναι τώρα απαραίτητο να δημιουργηθεί μια νέα κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό, καθώς οι περιστάσεις απαιτούν μια λειτουργική κυβέρνηση. Καλώ όλα τα θεσμικά όργανα, όλα τα πολιτικά κόμματα, να εφαρμόσουν όλες τις αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου. 
Καλώ τους θεσμικούς και τους κομματικούς ηγέτες να συνεργαστούν για να έχουμε μια τακτική μετάβαση. Καλώ επίσης τα μέσα ενημέρωσης και την κοινωνία των πολιτών να συμβάλουν στην πρόοδο αυτής της διαδικασίας. 
Πρέπει να διατηρήσουμε τη συνταγματική τάξη και την ακεραιότητα του δικαστικού συστήματος στο Κοσσυφοπέδιο. Διατηρήστε την ειρήνη και τη σταθερότητα. Να επικεντρωθούμε σε αυτό που είναι πιο σημαντικό για τους πολίτες της Δημοκρατίας του Κοσσυφοπεδίου και να φέρουμε ανάπτυξη, και ευημερία για όλους. 
Συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στη δικαιοσύνη, την οικονομία και τους κυβερνητικούς θεσμούς. Ενίσχυση των θεσμών ασφάλειας και άμυνας. Καλώ την ΕΕ και τα κράτη μέλη της ΕΕ να λάβουν την κατάλληλη απόφαση σχετικά με την απελευθέρωση των θεωρήσεων για τους πολίτες του Κοσσυφοπεδίου το συντομότερο δυνατό. Ας εργαστούμε όλοι μαζί για να γίνει το Κοσσυφοπέδιο μέρος του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης το συντομότερο δυνατό. 
Και για να διατηρηθεί η ειδική σχέση, η αιώνια συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής», είπε ο Θάτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου