Απριλίου 30, 2020

Επί τροχάδην


ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Μαυροβουνίου έχει αναλύσει 122 δείγματα τις τελευταίες 24 ώρες και το αποτέλεσμα ήταν   μηδενικά κρούσματα λοίμωξης από τον  κορωνοϊό.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Άλλες 400 επιχειρήσεις στη Σερβία, οι οποίες είτε ανέστειλαν είτε μειώσει την παραγωγή  τους λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, άρχισαν να λειτουργούν σήμερα το πρωί, δήλωσε  ο Πρόεδρος του Σερβικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Μάρκο Τσάντεζ.



ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο ακαδημαϊκός και ιστορικός Βασίλιε Κρέστιτς δήλωσε ότι οι Σέρβοι δεν έχουν δικαιώματα, μετά από όλα όσα έχουν συμβεί με τους Κροάτες σε όλη την ιστορία, να είναι αφελείς και να πιστεύουν ότι η βαθιά εδραιωμένη αντισερβική πολιτική θα αλλάξει  από μια οποιαδήποτε δήλωση.
ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Το Πανεπιστημιακό Κλινικό Κέντρο της Μπάνια Λούκα επιβεβαίωσε τέσσερεις θανάτους ασθενών που είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, Το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας ανακοίνωσε, ότι από τα 627 δείγματα που ελέγχθηκαν εντός των τελευταίων 24 ωρών, επιβεβαιώθηκαν 53 νέα κρούσματα λοίμωξης. 
ΝΤΟΜΠΟΙ. Τέσσερεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σαν σήμερα το 1994 στο Ντομπόι κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του κέντρου της πόλης από τις θέσεις που ελέγχονταν από το Στρατό των Μουσουλμάνων και 26 χρόνια κανείς δεν εχει θεωρηθεί υπεύθυνος.
 ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ . Το Υπουργείο Γεωργίας, Δασών και Διαχείρισης των Υδάτων της Ρεπούμπλικα Σερπσκα ανακοίνωσε σήμερα ότι η απόφαση του Επιτελείου Κρίσεων να επιτρέψει στους αγρότες που διαμένουν στη συνοριακή ζώνη στη Σερβία να εισέλθουν στην Σέρπσκα για να καλλιεργήσουν τη γη που κατέχουν, δεν παρεκκλίνει από τις εξουσίες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης , και ότι οι αντιδράσεις για την απόφαση αυτή είναι αδικαιολόγητες. 
ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το ζήτημα των παράνομων μεταναστών στη Βοσνία Ερζεγοβίνη Β-Ε σχετίζεται με την ασφάλεια, και όχι με τον ανθρωπισμό, καθώς δεν αφορά πλέον ανθρώπους που εγκαταλείπουν περιοχές που έχουν πληγεί από τον πόλεμο, αλλά παράνομους μετανάστες που προέρχονται από χώρες πλουσιότερες από τη Βοσνία Ερζεγοβίνη , δήλωσε ο Διευθυντής της Συνοριακής Αστυνομίας της Ζόραν Γκάλιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου