Απριλίου 25, 2020

Επί τροχάδην

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Υπουργός Ασφαλείας στο Συμβούλιο των Υπουργών Φαχρουντίν Ράντοντσιτς δήλωσε ότι με τις αντιδράσεις τους σήμερα, Πρόεδρος της Προεδρίας της Σεφίκ Τζαφεροβιτς και η Υπουργός Εξωτερικών Μπισέρα Τουρκοβιτς ευνόησαν τα συμφέροντα των παράνομων μεταναστών αντί για την προστασία των συμφερόντων των πολιτών της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. 
ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η ΕΕ δώρισε σήμερα στη Βοσνία Ερζεγοβίνη 40.000 τεστ κορωνοϊού. 
ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη Έρικ Νέλσον δήλωσε ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο αναμένει από τις Οντότητες να εξοφλήσουν το χρέος προς το Μέσο Ταχείας Χρηματοδότησης . 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αφιερωμένη στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι , ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς είπε ότι η συνεδρίαση αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς τους ανθρώπους στο στο Κοσσυφοπέδιο και
 το Μετόχι ότι δεν είναι μόνοι τους στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας . ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η σερβική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα τον αναθεωρημένο προϋπολογισμό που περιέχει το πακέτο βοήθειας προς την οικονομία και τους πολίτες ύψους 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ που προορίζεται να αμβλύνει τις επιπτώσεις της επιδημίας του κορωνοϊού , ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Σίνισα Μάλι. 
ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Η Αποστολή της KFOR δώρισε εξοπλισμό αξίας 70.000 ευρώ σε νοσοκομεία στην Πριστίνα και στην Γκρατσάνιτσα για την υποστήριξη της καταπολέμησης του κορωνοϊού . 
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πνευμονολόγος Μπράνιμιρ Νεστόροβιτς ανακοίνωσε ότι ο τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς προσφέρθηκε να χρηματοδοτήσει την κατασκευή μιας συσκευής που εφευρέθηκε από τον Νίκολα Τέσλα το 1906 η οποία θα χρησιμοποιηθεί στην αθλητική ιατρική και θα δωρηθεί σε νοσοκομεία. ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Στο Κλινικό Κέντρο του Μαυροβουνίου πέθανε σήμερα από επιπλοκές της λοίμωξης του κορωνοϊού ενας ακόμα ασθενής , ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων στο Μαυροβούνιο σε έξι, δήλωσε ο Επικεφαλής του Αρχηγείου Ιατρικής Κρίσης Ράνκο Λάζοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου