Μαρτίου 28, 2020

331τα κρούσματα στη Βουλγαρία, 6 οι νεκροί

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Βουλγαρίας στις 17:00,της 28ης Μαρτίου, ήταν 331, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Επιτελείου καταπολέμησης του κορωνοϊού στρατηγός Βεντσισλάβ Μουταφτσίισκι. Τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών στους 6. 
Εννέα ασθενείς θεραπεύτηκαν. Η Βουλγαρία αποτελεί παράδειγμα στην λήψη μέτρων καταπολέμησης της πανδημίας είπε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ και προσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση, διότι μόλις ξεπεραστεί, θα χρειαστούν χρήματα για την αποκατάσταση της οικονομίας. «Το πιο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε τους εργαζόμενους, ώστε, μετά την κρίση, οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να αρχίσουν να εργάζονται αμέσως», δήλωσε ο πρωθυπουργός.
 Το βασικό ερώτημα είναι πόσο καιρό θα διαρκέσει η κρίση είπε και προσθεσε:«Ο κόσμος έχει χρήματα για περίπου τρεις μήνες και εάν διαρκέσει περισσότερο, δεν θα έχουμε πλέον μια απάντηση για το πώς να χειριστούμε τα χρήματα στο μέλλον».
 Στην Διεύθυνση Πυροσβεστικής σχηματίζεται επιτελείο εθελοντών, στο οποίο έχουν δηλώσει συμμετοχή, μέχρι τώρα, περίπου 3.000. οι εθελοντές θα ασχολούνται με δραστηριότητες απολύμανσης και θα βοηθούν τους ηλικιωμένους και άρρωστους.
 Το κράτος θα αποζημιώσει όλους τους εργοδότες με απώλειες άνω του 20% λόγω των μέτρων Έκτακτης Ανάγκης Οι επιχειρήσεις, τα συνδικάτα και η κυβέρνηση συμφώνησαν να αποζημιώσουν όλους τους εργοδότες. Θα δοθεί στήριξη σε δραστηριότητες που έχουν ανασταλεί λόγω της εντολής του υπουργού Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ, καθώς και σε όσους υπέστησαν αποδεδειγμένη μείωση εσόδων κατά τουλάχιστον 20%. 
Στο πλαίσιο του καθεστώτος, το κράτος πρέπει να παρέχει το 60% των μισθών των εργαζομένων στις πληγείσες εταιρείες.
 Σε συνέντευξή του με τη Βουλγαρική Εθνική Τηλεόραση, ο διευθυντής του του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σόφιας Βασίλ Σίμοφ, προβλέπει ότι το αγοραστικό κύμα αποθεματοποίησης τροφίμων, που άρχισε ταυτόχρονα με την έναρξη της επιδημίας θα οδηγήσει σε μείωση της ζήτησης, η οποία θα αναγκάσει τους εμπόρους να μειώσουν τις τιμές για να πουλήσουν τα εμπορεύματά τους. 
Είναι μια δύσκολη χρονιά για τις τράπεζες και τους πελάτες τους, προβλέπει ο τραπεζίτης Λεβον Χαμπαρτσουμιάν. Σύμφωνα με τον ίδιο, η σύσταση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να χαλαρώσει τους κανόνες δανεισμού δεν σημαίνει ευκολότερο δανεισμό, αλλά ευελιξία και αυστηρή αξιολόγηση των κινδύνων. Ο τραπεζίτης προέβλεψε επίσης αύξηση των online πωλήσεων σε βάρος των αγορών σε μετρητά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου