Φεβρουαρίου 22, 2020

Το Κράτος Δικαίου βρήκε Ρώσους δολοφόνους που κυνηγούσαν βούλγαρο έμπορο όπλων

Η Εισαγγελία της Σόφιας άσκησε δίωξη ερήμην σε τρεις ρώσους πολίτες για απόπειρα δολοφονίας του Αιμιλιάν Γκέμπρεβ, και του γιού του, στο διάστημα από τι 28 Απριλίου μέχρι τις 4 Μαΐου 2015. 
Η έρευνα του Λάγκλευ έχει διαπιστώσει ότι χρησιμοποιούσαν διεθνή διαβατήρια με πλαστά στοιχεία. Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι έχουν υπάρξει άλλες τέσσερις απόπειρες κατά του Γκέμπρεφ. Ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Σεργκέι Ιβάνοφ δήγλωσε ότι η Βουλγαρία είναι το επίκεντρο των Βαλκανίων της καμπάνιας εναντίον της Ρωσίας. 
Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι «οι ΗΠΑ δυσφημούν πολιτικούς και δημόσια πρόσωπα που υποστηρίζουν τις καλές σχέσεις με τη Ρωσία και για το σκοπό αυτό, τα επίσημα αμερικανικά ιδρύματα κινητοποίησαν και χρηματοδότησαν πράκτορες και κοινωνικές οργανώσεις. Τα σκάνδαλα κατασκοπείας και οι αδικαιολόγητες απελάσεις ρώσων διπλωματών γίνονται τακτικά. 
Παράδειγμα είναι η είδηση ότι ο επικεφαλής της Ρωσικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Σεργκέι Ναρίσκιν έχει ασκήσει πίεση στα ΗΑΕ για την απελευθέρωση του επιχειρηματία Βασίλ Μποζκόφ. Σύμφωνα με ρωσική έρευνα, οι ειδήσεις κατασκευάστηκαν από τις βουλγαρικές υπηρεσίες υπό τον έλεγχο των ΗΠΑ.Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοβ, απο την άλλη είπε οτι οι Ρωσοι προπσαθούν να τον δυσφημίοσυν και  αρνήθηκε οτι έχει ακίνητη περιουσία και εταιρίες,  στην περιοχή της Καταλονίας. 
Η Αστυνομία της Βαρκελώνης και πιο συγκεκριμένα τμήμα της που ερευνά την Διαφθορά ελέγχει αν ο Μπόικο Μπορίσοβ συμμετέχει σε σχέδιο ξεπλύματος χρημάτων. Αυτό ισχυρίζεται η ισπανική έκδοση «Ελ Περιόντικο» και αναφέρει πολυτελές οίκημα και μαγαζί για 5 εκ. ευρώ.
 «Γιατί να απαντάω για κάτι που ήδη έχει γραφεί από άλλα πρακτορεία και πιο συγκεκριμένα από το ΤΑΣΣ; ρώτησε ρητορικά ο κύριος Μπορίσοφ που υποστηριξε  πως δεν υπάρχουν αποδείξεις. "Τα καταλαβαίνω αυτά τα αστυνομικά παιχνίδια. Με προειδοποίησαν για την δημοσίευση η οποία ήταν προγραμματισμένο να έχει ακόμα μεγαλύτερο απόηχο με σκοπό την δυσφήμισή μου αλλά όποιος το προσπάθησε δεν τα κατάφερε. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα τελειώσει αυτή η ιστορία», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου