Φεβρουαρίου 23, 2020

ΝΤΌΝΤΙΚ: ΟΥΤΕ ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Το μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ σχολίασε τις θέσεις του Υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ευρώπη και την Ευρασία Μάθιου Πάλμερ λέγοντας τονίζοντας ότι αντικατοπτρίζουν τη συνέχεια της πολιτικής των ΗΠΑ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη που πιστεύει ότι μπορεί να επιλύσει το πρόβλημα με το να απειλεί τους Σέρβους και στηρίζει ανοικτά τους Βόσνιους. «Εκατοντάδες Σέρβοι έχουν τιμωρηθεί, εκδιωχθεί, και φυλακιστεί και από την υπογραφή της συμφωνίας Ντέιτον, και όπως μπορείτε να δείτε, το πρόβλημα δεν έχει εξαφανιστεί. Ούτε οι Σέρβοι ούτε η Ρεπούμπλικα Σέρπσκα, όπως επιθυμούσαν κάποιοι, έχουν εξαφανιστεί, ούτε η ανάγκη μας να ζήσουμε σαν φυσιολογικοί άνθρωποι εξαφανίστηκε» , δήλωσε ο Ντόντικ , και τόνισε ότι η Βοσνία Ερζεγοβίνη αποσταθεροποιείται από τις καταστροφικές απαιτήσεις των Βοσνίων πολιτικών, τις οποίες υποστηρίζουν οι διεθνείς εκπροσώπους. «Αντί να δαπανήσουν ενέργεια και να αναζητήσουν λύσεις για όλους, όχι μόνο για τους Βόσνιους, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ απειλούν και εκφοβίζουν τους Σέρβους εδώ 25 χρόνια, ανεξάρτητα από το πολιτικό κόμμα στο οποίο ανήκουν. Οι Σέρβοι στη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα συνήθισαν τους ξυλοδαρμούς και δεν τους βλάπτουν πια, και θα ήταν καλό για όλους να το κατανοήσουν και να αλλάξουν την προσέγγισή τους στο πρόβλημα. Δεν ψάχνουμε για κάτι που δεν μας ανήκει στο πλαίσιο της συμφωνίας του Ντέιτονκαι δεν θέλουμε τίποτα που να είναι εις βάρος των άλλων », δήλωσε ο Ντόντικ, που επανέλαβε ότι ότι η Ρεπούμπλικα Δημοκρατία Σέρπσκα θα συνεχίσει να πολεμά ειρηνικά για τα συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματά της, με όλα τα νομικά και πολιτικά μέσα, ανεξάρτητα από το τι λένε κάποιοι διεθνείς αξιωματούχοι. «Τους παροτρύνουμε για άλλη μια φορά να εγκαταλείψουν την τυφλή υποστήριξη των πολιτικών στόχων, των μουσουλμάνων, να θέσουν τέλος στις απειλές και τον εκφοβισμό, και να εχουν τελικά μια αντικειμενική προσέγγιση και να αντιμετωπίσουν το βάθος του προβλήματος , στο οποίο συνέβαλαν, συνειδητά ή χωρίς να το γνωρίζουν. Και για να λάβουν σοβαρά υπόψη ότι δεν θα πάμε μακριά, ούτε θα δώσουμε σε κανέναν το κτηματολόγιο μας», ανέφερε το σερβικό μέλος της Προεδρίας.
Μίλοραντ Ντόντικ επανέλαβε ότι η Βοσνία Ερζεγοβίνη θα διαλυθεί πριν Συνταγματικό Δικαστήριο  προλάβει να αρπάξει τα πάντα από τη Ρεπούμπλικα  Σέρπσκα, και τόνισε ότι μόνο οι πολύ  αφελείς μπορεί να σκάφτονται  ότι οι κρίσεις στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι άνοιξαν  την ίδια στιγμή τυχαία. Η  διεθνής κοινότητα γνωρίζει ότι δεν έχει ολοκληρώσει τη δουλειά της και προσπαθεί να επιβάλει συγκεκριμένες  θέσεις για την αντιμετώπισή της κατάστασης.


ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο  Πρόεδρος του NDP Ντράγκαν Τσάβιτς  δήλωσε ότι το ξένο κατεστημένο μεταμφιεσμένο σε Κράτους Δικαίου επηρέασε άμεσα τους δικαστές του Συνταγματικού Δικαστηρίου και έτσι διαμόρφωσε τη συνταγματική τάξη στη Βοσνία Ερζεγοβίνη  με βάναυση παρέμβαση που παραβίασε άμεσα τα ανθρώπινα δικαιώματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου