Ιανουαρίου 12, 2020

Παγκόσμια Τράπεζα: H ανάπτυξη της Σερβίας θα είναι στο 3,9% το 2020, και 4%το 2021

Ουάσιγκτον. Η Παγκόσμια Τράπεζα στην έκθεση της για τη Σερβία προβλέπει ότι η αύξηση του ΑΕΠ της Σερβίας 2020 θα είναι 3,9% και διατήρησε την πρόγνωση για το 2021 στο 4%. Στη νέα έκθεση για τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές, η Παγκόσμια Τράπεζα αναθεώρησε προς τα κάτω την προβολή ανάπτυξής για τα δυτικά Βαλκάνια κατά 0,2% σε 3,6% .
«Στην Κεντρική Ασία, την Ανατολική Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια, η δυναμική των μεταρρυθμίσεων έχει επιβραδυνθεί, και πολλές από αυτές τις οικονομίες απέχουν από την ολοκλήρωση μετάβαση στην αγορά πλήρους ανταγωνισμούς και χωρίς αποκλεισμούς αγορές», αναφέρει η έκθεση, που σημειώνει ότι «σε αρκετές χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, των Δυτικών Βαλκανίων και του Νότιου Καυκάσου, οι δείκτες επιχειρηματικού περιβάλλοντος προσέγγισαν πρόσφατα τα επίπεδα των προηγμένων οικονομιών της ΕΕ». 
«Η ανάπτυξη προβλέπεται να είναι σταθερή σε 3,8% από 2021 στα δυτικά Βαλκάνια, εφόσον η πολιτική αστάθεια και η πολιτική αβεβαιότητα παραμένουν περιορισμένες», επεσήμανε η έκθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου