Ιανουαρίου 12, 2020

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας απένειμε μεταλλεία στους Μαυροβούνιους Αξιωματικούς που πολέμησαν για την ΟΔ Γιουγκοσλαβίας το 1999.

Ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν παρασημοφόρησε τους πρώην αξιωματικούς του Γιουγκοσλαβικού Στρατού Αντρίγια Μάντιτς που ήταν διοικητής της 5ης Αυτοκινούμενης Ταξιαρχίας Πυροβολικού και τον Ντανίλο Τσούριτς που ήταν διοικητής της 1ης Αυτοκινούμενης Ταξιαρχίας Πυροβολικού . Ο Βούλν, επεσήμανε ότι όλοι όσοι υπερασπίζονταν την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας τον 1999 αξίζουν την ίση τιμή και σεβασμό, ανεξάρτητα από το αν είναι πολίτες της Σερβίας ή του Μαυροβουνίου. 
Είπε ακόμα ότι οι Σέρβοι στο Μαυροβούνιο μπορούν να είναι βέβαιοι ότι το κράτος της Σερβίας είναι σταθερά μαζί τους, ότι θα είναι πάντα μαζί τους και ότι θα έχουν κάποιον να στηρίζονται. Η Σερβία θυμάται καλά, όπως θυμάται και τι είναι κακό, και αυτός είναι ο τρόπος μας να στείλουμε ένα μήνυμα στον σερβικό λαό στο Μαυροβούνιο ότι γνωρίζουμε την ύπαρξή του, ότι είμαστε περήφανοι για τη γενναιότητά του, για το πείσμα, την επιμονή και την αντίσταση του , και ότι ο Σέρβος λαός στο Μαυροβούνιο θα είναι πάντα σε θέση να υπολογίζει στο κράτος της Σερβίας, ανέφερε. 
Όπως επεσήμανε ο Αντρίγια Μάντιτς, είναι πολύ χαρούμενος που με τον φίλο του Ντανίλο Τσούριτς, είναι σε θέση να πάρει ένα τόσο υψηλό μετάλλιο, αλλά και ότι βλέπει ότι ο στρατός της Σερβίας και ο υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούλιν και το κράτος της Σερβίας, ως διάδοχος της ΟΔ της Γιουγκοσλαβίας.
 «Αυτή είναι μια τεράστια αναγνώριση της πυροβολαρχίας που διοικούσα, μια μεγάλη αναγνώριση για όλους όσους ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της πατρίδας και υπερασπίστηκαν την πατρίδα τους, όπως έκαναν οι δοξασμένοι πρόγονοί μας. Έχουν περάσει είκοσι χρόνια και τώρα μας κυβερνούν οι ίδιοι που ζητούσαν λιποταξία το 1999 και εργάστηκαν τότε για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ», είπε ο Μάντιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου