Δεκεμβρίου 07, 2019

Ο Βούτσιτς στην Μπαταίνιστσα επιθεώρησε τα ελικόπτερα που αγοράστηκαν από τη Ρωσία

Ο Σερβικός στρατός παρουσίασε σήμερα νέα ελικόπτερα που αγοράστηκαν στη Ρωσία και ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος παρευρέθηκε σε τελετή στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μπαταίνιστσα τόνισε ότι η αγορά ενίσχυσε σημαντικά τις δυνατότητες του Στρατού. Μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι η υποτιθέμενη σφαγή αμάχων στο χωριό Ράτσακ είναι πλαστογραφία, σχεδιασμένη να δικαιολογήσει την επιθετικότητα κατά της τότε Γιουγκοσλαβίας και τόνισε ότι υπάρχει η στρατιωτική έκθεση με τον αριθμό 198 για τους γιατρούς που πήγαν στο Ράτσακ για να παράσχουν βοήθεια στα μέλη του ΟΥΤΣΕΚΑ, και επανέλαβε ότι νεκροί του ΟΥΤΣΕΚΑ δεν ήταν αθώοι πολίτες.
Ο Βούτσιτς υπενθύμισε επίσης ότι η Εισαγγελία στο δικαστήριο του ΟΗΕ για εγκλήματα πολέμου, ζήτησε να μην ερευνηθούν τρεις περιπτώσεις .
 Το Ράτσακ , η Παλαντίστε και η Ντούμπραβα επειδή ήταν σαφές ότι δεν μπορούσαν να βγάλουν τίποτα. 
Ο Πρόεδρος της Σερβίας απάντησε και στον Αλμίν Κούρτι, και στις τρεις αρχές του για διάλογο, και είπε ότι είναι καλό που άρχισε να ασχολείται με ζητήματα προσωπικού και με το ποιος θα ηγηθεί της σερβικής αντιπροσωπείας στο διάλογο, και σημείωσε ότι είναι καλό κατά τα άλλα που οι Αλβανοί λένε σε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα ότι είναι αυτοί που θα αποφασίζουν ποιος θα διαπραγματευτεί εξ ονόματος του Βελιγραδίου. 
Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε και στις συνεχείς καταγγελίες της αντιπολίτευσης ζητώντας από τους εισαγγελείς να ολοκληρώσουν άμεσα την διερεύνηση των ψευδών καταγγελιών για να μάθει το κοινό ποιοί άνθρωποι είναι ειλικρινείς και ποιοι είναι κλέφτες. Ο υπουργός Αμύνης της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούλιν που συνόδευρ τον Πρόεδρο δήλωσε σήμερα ότι ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα «προτιμούσε να πεθάνει» από το να επιτρέψει στους επιχειρηματίες Ντράγκαν Τσόλακ, Ντράγκαν Φίλα και Μίροσλαβ Μίσκοβιτς να κυβερνήσουν τη Σερβία χωρίς εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου