Δεκεμβρίου 04, 2019

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς θα συναντηθεί σήμερα στο Σότσι με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Οι πρόεδροι της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς και της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο επιβεβαίωσαν την αμοιβαία υποστήριξη των δύο φιλικών χωρών και δεσμεύθηκαν για ισχυρότερη οικονομική συνεργασία. Οι κυβερνήσεις της Σερβίας και της Λευκορωσίας υπέγραψαν επτά συμφωνίες. Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο δήλωσε ότι στον σημερινό κόσμο είναι εξαιρετικά σημαντικό να διαφυλαχθεί η ΕΕ στην οποία μπορούν να βασιστούν οι μικρές και μεσαίες χώρες.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Βουκ Γέρεμιτς, (ο αντιπολιτευόμενος), μετά από συνάντηση με ευρωβουλευτές είπε ότι η αντιπολίτευση δεν θα αλλάξει τη στάση της σχετικά με το μποϋκοτάζ των προσεχών εκλογών. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Σε έκτακτη συνεδρίαση της Βουλής των αντιπροσώπων την Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου στο Σεράγεβο, όταν δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης ως Προέδρου του Συμβουλίου των Υπουργών στον Ζόραν Τεγκελτίγια. 

ΠΕΚΙΝΟ. Ο Πρωθυπουργός της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα Ράντοβαν Βίκσοβιτς δήλωσε ότι θα υπογράψει σήμερα τις συμβάσεις για την κατασκευή τριών σταθμών υδροηλεκτρικής ενέργειας στον ποταμό Μπίστριτσα και ενός εργοστάσιου μεταλλικών σωλήνων στη Φότσα. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Άρχισε η διήμερη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εφαρμογής Ειρήνης στην έδρα του Ύπατου Εκπροσώπου σε επίπεδο πολιτικών διευθυντών. 
Ο υπηρεσιακός υπουργός ασφάλειας Ντράγκαν Μέτκιτς δήλωσε ότι το Υπουργείο του κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε μέχρι το Σάββατο να υποδεχθεί τους πολίτες της Βοσνίας Ερζεγοβίνης που πρόκειται να απελαθούν από τη Συρία. Η Επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντούνια Μιγιάτοβιτς Μιχαΐβιτς, δήλωσε ότι το στρατόπεδο μεταναστών στο Βούτσιγιακ έξω από το Μπίχατς θα πρέπει να κλείσει αμέσως, καθώς οι συνθήκες σε αυτό δεν είναι για τους ανθρώπους. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Το PDP κάλεσε τον κυβερνώντα συνασπισμό να υιοθετήσει νέο νόμο για την ημέρα της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα. 

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Η γερμανική αστυνομία δώρισε στο Μαυροβούνιο εξοπλισμό για τη Συνοριοφυλακή αξίας 750.000 ευρώ. Ο Δήμος της Μπούντβα θα διαθέσει από 10.000 ευρώ στον Δήμο της Νεβεσίνιε στη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα και στο Δήμο του Δυρραχίου στην Αλβανία ως βοήθεια για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους πρόσφατους καταστροφικούς σεισμούς.

 ΣΟΦΙΑ . Η Ντενίτσα Σάτσεβα που ήταν αναπληρωτής υπουργός Παιδείας πέρασε από την Βουλή με 114 ψήφους υπέρ και 106 κατά και ανέλαβε Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής. 

ΤΙΡΑΝΑ. Ο Αλβανικός στρατός ανατίναξε ένα εξαώροφο στο Δυρράχιο το οποίο οι μηχανικοί χαρακτήρισαν κατεδαφιστέο. Κατεδαφίστηκε επίσης ένα σχολείο στα Τίρανα. 

ΣΚΟΠΙΑ. Το Συνταγματικό Δικαστήριο θα συζητήσει σήμερα τον νόμο για την αμνηστία. Συνεχίζεται η δίκη του Μπόκι και της Κάτιτσας. Ο Ζάεφ στο Λονδίνο. Ο πρόεδρος Πεντάροφσκι δήλωσε ότι δεν θα χαλάσει ο κόσμος αν το πρωτόκολλο για το ΝΑΤΟ κυρωθεί μετά τα εκλογές του Απριλίου. Πρόεδρος διακοσμεί Meta στρατιωτικές μονάδες της αστυνομίας στο Κοσσυφοπέδιο.

ΠΡΙΣΤΙΝΑ .Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα θα κάνει σήμερα επίσκεψη στο Κοσσυφοπέδιο και υα παραστεί σε εκδήλωση στο στρατόπεδο «Άντεμ Γιασάρι , και θα απονείμει μετάλλια στις στρατιωτικές και αστυνομικές μονάδες, καθώς σε πυροσβέστες που βοήθησαν στους σεισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου