Νοεμβρίου 26, 2019

Ντάσιτς: Το πρόβλημα είναι οι Αλβανοί

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε σήμερα ότι λόγω των θέσεων των πολιτικών της Πρίστινα, δεν αναμένει πρόοδο στο διάλογο μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας, και τόνισε ότι δεν θα υπάρξει πρόοδος μέχρι η διεθνής κοινότητα να πιέσει τους Αλβανούς του Κοσσυφοπεδίου. «Αν κοιτάξουμε το ποιος βρίσκεται στην Πρίστινα για να συζητήσουμε και να διαπραγματευθούμε, δεν έχω κανένα ίχνος αισιοδοξίας ότι θα γίνει κάτι καλύτερο από ό,τι γινόταν με τον Ραμούς Χαραντινάι, Μπορεί μάλιστα να πάμε ακόμη και χειρότερα. 
Ο Ντάτσιτς είπε στην Σερβική Τηλεόραση ότι οι πολιτικοί της Πρίστινα έχουν δείξει σε ολόκληρο τον κόσμο ότι οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου αποτελούν πρόβλημα για τη συνέχιση του διαλόγου, και επικαλεστηκε τις τελευταίες δηλώσεις του ηγέτη του κινήματος, «Αυτοδιάθεσης» αυτοπρόκρισης» Αλμπίν Κούρτι για την ενοποίηση του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία, ένα το ενωμένο Αλβανικό έθνος. 
Ο Ντάσιτς σημείωσε ότι ο Κούρτι και ο Ραμούς Χαραντινάι έδειξαν σε ολόκληρο τον κόσμο ποιος είναι πραγματικά ένα πρόβλημα και υπενθύμισε τη θέση του Βελιγραδίου ότι ο διάλογος δεν θα συνεχιστεί όσο η Πρίστινα δεν καταργεί τους φόρους στα σερβικά προϊόντα, που επέβαλε πριν από περισσότερο από ένα χρόνο. «Μέχρι τώρα δεν συνέβη τίποτα που θα μπορούσε να φέρει μια ουγγιά αισιοδοξίας για το μέλλον του διαλόγου με την Πρίστινα», είπε ο Ντάτσιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου