Αυγούστου 16, 2019

Ντάτσις. Ακόμα μια χώρα έχει αποσύρει την αναγνώριση της Πρίστινα

Ο Σέρβος υπουργός Εξωτερικών Ίβιτσα Ντάτσιτς μιλώντας στο πρωινό πρόγραμμα της σερβικής τηλεόρασης ανακοίνωσε ότι ακόμα μία χώρα έχει αποσύρει την αναγνώριση του ψευδοκράτους της Πρίστινα και είπε ότι την επόμενη εβδομάδα. θα ανακοινώσει το όνομα των 15 κρατών που έχουν αποσυρθεί αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσσυφοπεδίου και τόνισε πως σήμερα λιγότερα από 100 κράτη αναγνωρίζουν την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου. 
Με αφορμή τις τελευταίες προκλήσεις στο Κοσσυφοπέδιο, και την τοποθέτηση της σημαίας του Κοσσυφοπεδίου πάνω στα ερείπια της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο μεσαιωνικό σερβικό φρούριο του Novo Μπρντο ο Ντάτσιτς είπε ότι η διεθνής κοινότητα έχει δεσμευτεί για την προστασία των Σερβικών πολιτιστικών και ιστορικών μνημείων με το Ψήφισμα 1244, και τόνισε: 
«Ακούσατε τι είπε τις προάλλες ο Χοτζάι ότι δεν είναι σερβικά μνημεία, μνημεία του Κοσσυφοπεδίου. Έχετε ακούσει τι λένε για Ντετσάνι, ότι είναι αλβανικό μοναστήρι .Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η διεθνής κοινότητα δεν ανταποκρίνεται στην τέτοιες προκλήσεις. 
Δεν έχουμε ακούσει καμία καταδίκη τέτοιων γεγονότων», δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της Φεντερίκα Μογκερίνι, να καλέσει τους αξιωματούχους της Πρίστινα σε μια συνάντηση των υπουργών εξωτερικών με τις υποψήφιες χώρες τον Αύγουστο στο Ελσίνκι, είπε ότι θα αποφασίσει μαζί με τον Πρόεδρο Βούτσιτς αν θα μετάσχει . 
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας αναρωτήθηκε τι έχει κάνει το Κοσσυφοπέδιο και άξιζε την πρόσκληση της Φεντερίκα Μογκερίνι. «Μετά από τους φόρους, την προσπάθεια να δημιουργήσουν στρατό σε αντίθεση με το ψήφισμα 1244, μετά την μη συμμόρφωση με τη συμφωνία στις Βρυξέλλες ,είναι προφανές ότι στο τέλος της θητείας θέλει να δείξει ότι κάτι γίνεται για το Κοσσυφοπέδιο, αλλά δεν είναι δίκαιο προς τη Σερβία», δήλωσε ο Ντάτσιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου