Αυγούστου 29, 2019

Το Βελιγράδι κάλεσε τους Σέρβους στο Κόσσοβο να συσπειρωθούν γύρω από τη Σερβική Λίστα


Ο διευθυντής του Γραφείου της σέρβικης κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι κάλεσε τους Σέρβους  να συσπειρωθούν γύρω από τη  «Σερβική Λίστα» και να την  υπερψηφίσουν στις επερχόμενες πρόωρες βουλευτικές εκλογές στο Κόσσοβο και το Μετόχι.  Ο Μάρκο Τζούριτς είπεότι η «σερβική Λίστα» αποτελεί σημαντικό όπλο για την υλοποίηση των δικαιωμάτων των Σέρβων στο Κόσσοβο και το Μετόχι.

«Είναι εξαιρετικά  σημαντικό για τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου να επιδείξουν  μονολιθική ενότητα απέναντι  στους Αλβανούς, και σε όλους τους άλλους», είπε, και πρόσθεσε ότι «οι εκλογές είναι μια ευκαιρία για τους Σέρβους για  να ισχυροποιήσουν  τη  θέση τους στο Κοσσυφοπέδιο», και ότι «πρέπει να αποφευχθεί το σενάριο που το έγραψαν πολλοί  που θα ήθελαν να δουν την διαίρεση των Σέρβων σε πολλά Κόμματα, ώστε να εκλεγούν άνθρωποι συνεργάσιμοι όχι με το Βελιγράδι αλλά με τον Ραμούς Χαραντινάι,  τον Χασίμ Θάτσι, και όλους τους άλλους» είπε ο Τζούριτς.
 Στην Πρίστινα , ο  επικεφαλής της Συμμαχίας για το Μέλλον του Κοσσόβου. (ΑΑΚ), Ραμούς Χαραντίναϊ δήλωσε  ότι δεν θα επιτρέψει στη Σερβία να διεκδικεί αλβανικά εδάφη και να αλλάξει τα σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου