Αυγούστου 28, 2019

Ρουμανία. Ο Πρόεδρος Γιοχάνις απέρριψε τους νέους υπουργούς που πρότεινε η κ. Ντάντσιλα

Ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Μέγαρο Κοτροτσένι χθες ότι απορρίπτει στο σύνολό του τον ανασχηματισμό που του πρότεινε η πρωθυπουργός Βιόριτσα Ντάνστιλα, και είπε ότι θεωρεί τα πρόσωπα «απαράδεκτα».
 Η κ. Ντάντσιλα πρότεινε την εισαγγελέα Ντάνα Γκρίμποβαν ως Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Σερμπάν Βαλέσα στα Παιδείας και τον Γιούλιαν Ιάντσου ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης για την οικονομική πολιτική, το Νικολάε Μπανταλάου για το Υπουργείο Ενέργειας, τον Ιόαν Ντένες για το Υπουργείο Περιβάλλοντος και τον Στέφαν Οπρέα για το Υπουργείο Σχέσεων με το Κοινοβούλιο.
 
«Το χάος στην κυβέρνηση επιβεβαιώνει την περιφρόνηση που το PSD και οι ALDE συνεχίζουν να δείχνουν προς τους Ρουμάνους. Αυτό είναι το αποτέλεσμα δυόμισι χρόνων χαοτικής και διεφθαρμένης διακυβέρνησης, από τους ανίκανους», είπε ο αρχηγός του κράτους, και τόνισε. «Δεν θα δεχτούμε καμία πρόταση για ανασχηματισμό» .
 Ο Γιοχάνις επιτέθηκε και κατά του κ. Ταριτσεάνου λέγοντας οτι οι ALDE είναι εξίσου υπεύθυνοι για την αποτυχία και ότι οι προσπάθειες των ALDE «να νίψουν τα χείρας των», είναι απλά γελοίες.. Ο Γιοχάνις κάλεσε την κ. Ντάντσιλα να ζητήσει από το Κοινοβούλιο ψήφο εμπιστοσύνης για τους προτεινόμενους υπουργούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου