Αυγούστου 29, 2019

Επί Τροχάδην

Στο Σεράγεβο, ο προεδρεύων της τρισυπόστατης Προεδρίας, Ζέλικο Κόμιστς απείλησε τον Ντόντικ ότι «θα καταλήξει είτε στη Χάγη είτε στο χώμα». Εμφανίστηκε και το «Κουιντέτο», (ΗΠΑ, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία , Γαλλία και Ιταλία), με ανακοίνωση που ανέφερε ότι , «η απόφαση για αναβολή της συνεδρίασης της Προεδρίας υπογραμμίζει την ανάγκη για συμβιβασμό και την επίτευξη συναίνεσης μεταξύ των πολιτικών κομμάτων και των ηγετών». Ο Μίλοραντ Ντόντικ είπε ότι κατάλαβε απόλυτα τη δήλωση του Κόμσιτς και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να μην αντιλαμβάνονται τις απειλές το Γραφείο του Ύπατου Εκπροσώπου, και οι Πρεσβείες. 
Η πρόεδρος της Σερπσκα Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς είπε ότι οι απειλές του Κόμσιτς, είναι η καλύτερη απόδειξη ότι δεν σέβεται τις αρχές του Ντέιτον . Μετά από όλα αυτά, τι είδους σχέση μπορεί να υπάρχει με τη Σερβική Δημοκρατία, και πως θέλει να ζούμε στην ίδια χώρα;» αναρωτήθηκε η Τσβιγιάνοβιτς. 

Στα Σκόπια, όπου οι «Χριστιανοί» γιόρτασαν την Παναγία, κατέφθασε ο βασιλιάς της (νόμιμης) μαριχουάνας, Μπιγκ Μάικ, (Μάικλ Στραουμίτις). Η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε τη συνάντηση με τον Ζάεφ, αλλά το έκανε ο Μπιγκ Μάικ, οποίος ανέβασε φωτογραφίες στο «Ινσταγκραμ» όπου έγραψε: «Μόλις συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ και μιλήσαμε αρκετά για την κάνναβη. Να σας πω, αυτή η χώρα έχει τεράστιες δυνατότητες και είμαι ενθουσιασμένος να είμαι μέρος της μετατροπής της Μακεδονίας στις πρώτες υπερδυνάμεις της Κάνναβης στην Ευρώπη». Στη Βόρεια οι περισσότερες εταιρείες που παράγουν κάνναβη ανήκουν στον Ζόραν Ζάεφ η στην οικογένειά του. Ο Σλοβένος Λάρις Γκάιζερ που δημοσίευσε στην Ιταλία και την Σλοβενία οπτικό και ακουστικό υλικό γα την υπόθεση των εκβιαστών, είπε στην σλοβενική ιστοσελίδα «Ντομοβίνα», ότι υπάρχουν στοιχεία και μαρτυρίες εναντίον του Ζόραν Ζάεφ, και αποκάλυψε ότι άκουσε μια συνομιλία, του Γιοβάνοφσκι , (Μπόκι 13) με τον Κάμτσεφ στην οποία του είπε: «Ότι θα συναντηθεί σύντομα με τον Ζάεφ» και , «ήταν βέβαιος ότι δεν θα δημιουργούσε προβλήματα». Ο Γκάιζερ είπε ότι, « η πηγή του εγκατέλειψε την προσπάθεια των αποκάλεων την περασμένη εβδομάδα επειδή φοβάται για τη ζωή της», και ότι ο Ζάεφ, «δεν είναι δημιούργημα των ΗΠΑ, αλλά τον έφεραν στην εξουσία, η Γερμανία και η Ιταλία», και ότι «είναι δημιούργημα της Φεντερίκα Μογκερίνι».

Στο Μαυροβούνιο συνεχίζεται ο σάλος για την λίστα των 170 κομματικών στελεχών, που έλαβαν είτε σπίτια είτε «επιδοτούμενα» από το Κράτος, στεγαστικά δάνεια. Από την ανάλυση των στοιχείων που έδωσε η Κυβέρνηση Μάρκοβιτς, προκύπτει ότι δόθηκαν δάνεια σε κομματικά στελέχη  που ήδη είχαν ένα και δυο σπίτια, ότι για κάποιους, «η επιδότηση φτάνει ως το 80% του κεφαλαίου», και ότι ο προϋπολογισμός κατέβαλε για τις επιδοτήσεις τα τελευταία 4 χρόνια 2,6 εκ. ευρώ. 
Από τους 170, οι 96 έλαβαν «κομματικό σπίτι», (με το κλειδί στο χέρι), και οι 74 πήραν δάνεια. Το απίστευτο γεγονός είναι, ότι κομματικά στελέχη οι οποίοι έχουν μισθούς αρκετών χιλιάδων ευρώ, ή πολύ μεγαλύτερα εισοδήματα από τους απλούς πολίτες, πληρώνουν πολύ μικρότερες δόσεις στεγαστικού από τους φτωχούς φορολογούμενος. 
Η Κυβέρνηση του (σοσιαλιστικού) Μαυροβουνίου, συνεχίζει την πολιτική στέγης για τα κομματικά στελέχη ,όπως ακριβώς γινόταν και επί Γιουγκοσλαβικού Κομμουνισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου