Ιουλίου 01, 2019

Όλα τα μαγαζιά κλειστά στο Βόρειο Κοσσυφοπέδιο

Σε διαμαρτυρία για το δασμό 100% στις εισαγωγές προϊόντων από τη Σερβία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στους τέσσερεις σερβικούς Δήμους δεν λειτουργούν τα φαρμακεία, τα περίπτερα, οι εγκαταστάσεις τροφοδοσίας, τα βενζινάδικα, ακόμα και οι οδηγοί ταξί . 
Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών στο βόρειο Κοσσυφοπέδιο, Ράντε Πέτροβιτς, δήλωσε ότι τα μέτρα των Αρχών του Κοσσυφοπεδίου έφεραν τον τοπικό πληθυσμό στο χείλος της ανθρωπιστικής καταστροφής. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, τα φαρμακεία τα εμπορικά και οι επιχειρήσεις τροφοδοσίας θα παραμείνουν κλειστές και αύριο. 
Οι καταστηματάρχες λένε ότι επτά μήνες μετά την επιβολή των δασμών στη Βόρεια Μιτρόβιτσα, δεν υπάρχουν εμπορεύματα για πώληση, κυρίως γαλακτοκομικά , αλεύρι, λάδι φάρμακα καθώς και άλλα προϊόντα. 
Οι αρχές του Κοσσυφοπεδίου και τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι αυτές οι ενέργειες από τους τοπικούς Σέρβους ηγέτες, γίνονται με οδηγίες από το Βελιγράδι και την υλικοτεχνική υποστήριξη του εγκληματικού υπόκοσμου και της παράνομης οργάνωσης «πολιτικής προστασίας», με στόχο τη διοργάνωση μιας ανθρωπιστικής κρίσης, η οποία θα πρέπει να οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση της Χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου